DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Vincze Ferenc nyerte a Szilveszter Ralit

Az idei szezon bronzérmese először ült R5-ös autóban, de rögtön győzni tudott a népes mezőnyben - legnagyobb ellenfelét, Botka Dávidot megbüntették, a második helyen ifj. Kiss László ért célba.

Szerda délután egy gyorsaságit teljesített a 2016-os Szilveszter Rali mezőnye és a Vincze Ferenc - Kuti Péter kettős már ekkor letette a névjegyét - az idei szezont egy Mitsubishi Lancerrel az abszolút harmadik helyen záró páros először ült R5-ös autóban és rögtön meg is nyerte a szakaszt. A különbség ráadásul elég tetemes volt, kilométerenkénti egy másodperc alá csak ifj. Kiss László és Kissné Varga Zsuzsanna tudott beférkőzni.

Csütörtökön aztán további hat szakasz várt a versenyzőkre és Vincze itt is jól kezdett, a reggeli két pályán szintén ő bizonyult a leggyorsabbank, igaz, Botka Dávid és Szenner Zsolt ekkor már nagyon közel volt hozzá. A citroenes páros a második körben meg is kezdte a felzárkózást, nyert két gyorsaságit és kiélezte a küzdelmet, de közben elkövetett egy hibát és három perc büntetést kapott - ez természetesen behozhatatlan hátrányt jelentett, Botkáék összességében a legjobb tíz közé sem fértek be.

Vincze így nyugodtan teljesíthette az utolsó kört, sőt, a záró szakaszon ismét ő volt a leggyorsabb, így 32,9 másodperces előnnyel megnyerte a Szilveszter Ralit - Botka második helye az említett büntetés miatt elúszott, Kiss Lászlóék szerezték meg az ezüstérmet. A dobogó harmadik fokára Kazár Miklós és Ferencz Ramón állhatott fel már közel egyperces lemaradásban, míg a legjobb nem R5-ösként Velenczei Ádám és Farnadi Ágnes végzett. Ezen a futamon debütált hazánkban a Hyundai R5-ös autója, Lovász Pál és Kürti Tamás a nyolcadik helyre hozta be a technikát.

A Szilveszter Rali végeredménye:

1.

Vincze - Kuti

Skoda Fabia R5

41:09,2

2.

ifj. Kiss - Kissné

Ford Fiesta R5

+32,9

3.

Kazár - Ferencz

Ford Fiesta R5

+53,8

4.

Velenczei - Mesterházi

Mitsubishi Lancer Evo IX R4

+1:05,1

5.

Maricsek - Notheisz

Mitsubishi Lancer Evo IX

+1:38,1

6.

Lencse - Hofbauer

Skoda Fabia R5

+1:55,5

7.

Matics - Zejda

Mitsubishi Lancer Evo IX RS

+1:57,3

8.

Lovász - Kürti

Hyundai i20 R5

+2:09,5

9.

Spitzmüller - Kéri

Mitsubishi Lancer Evo X

+2:16,3

10.

Órai - Vrezgó

Mitsubishi Lancer

+2:37,5

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: