DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

R5-ös és S2000-es autók a Baranya Kupán

Több külföldi páros, Historic-mezőny és a másodosztály színesíti a Mitropa Kupa versenynaptárába is beletartozó, Pécs környéki viadalt - több ORB-s duó is ott lesz a pályákon.

A Mitropa Kupa sorozatába is beletartozik a hétvégén megrendezésre kerülő Baranya Kupa. A mezőnyt nemzetközinek is tekinthetjük, hiszen az M-csoportban egy német, két olasz és egy osztrák-német páros is rajthoz áll, a Mitropa Kupa Historic kategóriájában pedig hat külföldi duó vág neki a kétnapos futamnak.

ranga



Az ORB mezőnyéből is többen elindulnak a Pécs környéki versenyen, többek között az Ollé-Czakó páros az S2000-es Fiestával, de a Kovács-Istovics, vagy a Matics-Zejda duó is az első osztály élmezőnyéhez tartozik. Rajtuk kívül ott lesz a mezőnyben a külföldön remeklő Hideg Krisztián és Kerék István, valamint a Ranga-testvérek is - László egy Evo 8-as Mitsubishivel, Péter pedig a Veszprémben megmutatott R5-ös Skodával indul csatába.

Összességében három R5-ös, két S2000-es és nyolc N4-es vagy R4-es Mitsubishit láthatunk majd, de itt lesz a teljes Rali2-es mezőny, tizenhét magyar és hat külföldi Historic-autó, tizenkét páros pedig a HobbyCar kategóriába adta le nevezését.

A program két versenynapra bomlik, szombat délután egy-egy kört teljesít a Camping-Árpádtető szakaszon a Rali2 és a Historic mezőnye, az M-csoport ellenben háromszor is átrohan ezen a pályán. Vasárnap az Árpádtető-Remeterét és Nyárásvölgy-Hetvehely gyorsaságikat kell tejesíteniük a résztvevőknek, méghozzá minden kategóriának kétszer-kétszer.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: