DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Rali

Rangáék az Eb után Veszprémben száguldanak

Csapatunk párosa a két idei Európa-bajnoki szereplés után itthon is szerencsét próbál. Bár a Kanári-szigeteken rendezett futamon elért kategória második helyezés biztató volt az idei évre nézve, de a görög Acropolis Ralin az utolsó gyorsaságin történt kiesés - szintén kategória második pozícióból - sajnos átírta kicsit a forgatókönyvet. A csapathoz kerülő Skoda Fabia R5 amúgy is csiklandozta mindenkinek a fantáziáját és most lehetőség adódik, hogy éles körülmények között kipróbáljuk.

Ranga Péter: Idén alapvetően csak külföldi futamokat terveztünk, de az Acropolis Ralin az utolsó gyorsaságin estünk ki és sok bajnoki pontot vesztettünk el, így gondoltuk ha most lehetőségünk van kipróbálni egy ilyen gyári versenyautót, akkor beáldozunk egy Eb futamot. Sajnos nem sok tapasztalatom van az idei veszprémi pályákról , sőt talán kettőn mentem ezek közül csak. Az új versenyautó viszont teljesen új, még csak tanulom, hogy kell egyáltalán beindítani, de a szerdai hivatalos teszten lesz lehetőségünk menni is vele kicsit. 

 

Nagyon izgatottan várjuk a veszprémi viadalt, hiszen még soha nem volt lehetőségünk az aktuális legmagasabb kategóriában versenyezni. Mindannyian tudjuk, hogy egy ilyen autó teljesen más, mint a Mitsubishi és rengeteg kell menni vele, hogy gyorsabbak tudjunk lenni, ezért nincsenek se elvárások, se vérmes reményeink az eredményt illetően. Azért bízom benne, hogy a görög tapasztalatok azért segítenek majd és élvezni tudjuk a verseny minden kilométerét ezzel a fantasztikus versenyautóval. A verseny egyébként klasszikus Veszprém Ralinak ígérkezik, imádom ezeket a pályákat, a hőség se zavarna a hétvégére, mert a külföldi versenyekre komolyan készültem fizikailag is. Remélem tisztesen helyt tudunk állni, és majd a közeljövőben talán eljön az ideje, hogy borsot is törjünk az ellenfelek orra alá :)

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: