DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Rali

Hadiké az első nap az ISEUM Ralin

Bőven akadt meglepetés az ORB idei harmadik állomásának első napján, ifj. Tóth és Kazár is komoly hátrányt szedett össze, de a címvédő Herczig sem tudta tartani Hadik András tempóját.

Már az első gyorsaságin látszott, hogy nem a megszokott forgatókönyv szerint zajlik majd az ISEUM Rali - ugyan a címvédő Herczig Norbert és Igor Bacigal kezdett a legjobban, de csak egy tizeddel előzték meg Hadik Andrást és Kertész Krisztiánt. Ami az igazi meglepetést szolgáltatta, az ifj. Tóth János hetedik és Kazár Miklós nyolcadik helye volt, a két többszörös bajnok pedig a nap további részében sem tudott javítani a tempón.

HadikAndrás



A második gyorsaságin előkerült Ollé Sándor és Czakó-Budai Annamária is, akik egy szakaszgyőzelemmel jelezték, hogy ők is bele szeretnének szólni a meccsbe - itt Herczig a 17., Kazár a 13., ifj. Tóth pedig a 20. időt autózta. A szünet után következett még kétszer a reggeli első pálya (Farkaserdő), Hadik pedig ezt ezúttal is nagyon érezte - mindkétszer ő futotta a legjobb időt, így parádés autózással simán nyerte a szombati napot.

Herczigék tudtak gyorsítani a második körben és felzárkóztak a második helyre, Olléék fordulhatnak harmadikként, utána viszont Mitsubishi-uralom következik: Spitzmüller, Rongits, Balogh, Osváth és Velenczei alkotja a sorrendet. Kazár Miklós és Ferencz Ramón már ötvenhét másodperc hátrányban van a kilencedik helyen, ifj. Tóth János és Szőke Tamás pedig bő egy perc lemaradással a tizenegyedik. Holnap Szelestét és Csepreget három-három, a mai második szakasznak otthont adó Söptei utat pedig két alkalommal kell teljesíteni a mezőnynek.

A Szombathely Rali állása az első nap után:

1

Hadik - Kertész

Ford Fiesta R5

33:29,1

2

Herczig - Bacigál

Skoda Fabia R5

+17,4

3

Ollé - Czakó-Budai

Ford Fiesta S2000

+24,5

4

Spitzmüller - Bazsó

Mitsubishi Lancer Evo X R4

+31,1

5

Rongits - Hannus

Mitsubishi Lancer Evo IX

+31,4

6

Balogh - Holczer

Mitsubishi Lancer Evo IX 

+40,6

7

Osváth - Nemes

Mitsubishi Lancer Evo IX

+48,6

8

Velenczei - Farnadi

Mitsubishi Lancer Evo IX R4

+56,0

9

Kazár - Ferencz

Ford Fiesta R5

+57,2

10

Vincze - Kuti

Mitsubishi Lancer Evo IX R4

+58,9

MOL Racing Fuel RST logo_800 px

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: