DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Rali

Szilveszter Rali: Elkezdődött!

Az első gyorsaságival kezdetét vette a szezon utolsó jelentős autóversenye, a Szilveszter Rali: egy menet után Mitsubishik hada az élen, Kiss Pál Tamás pedig a legjobb tíz között.

Összesen 246 autó teljesítette az év utolsó jelentős magyarországi versenye, a Szilveszter Rali első napját, a 6,8 kilométeres „Ring belső” körgyorsot. A mezőny élén természetesen a H8-as kategória autói végeztek, egészen pontosan az első 19 helyet ők foglalták el.

Közülük is a legjobb eredménnyel Kazár Miklós végzett, aki 2,4 másodperccel előzte meg Botka Dávidot. Az első öt helyen egyaránt mitsubishis versenyzők zártak, a Vincze-Kuti kettős lett a harmadik, majd következett ifj. Cseh Vilmos és Németh Gergely, valamint Balogh Jani és Deák Attila párosa.

kazar_friedmann



A Historic mezőnyében Fehérvári Csabáék, az amatőrök közt Vincze Mártonék, a ladás mezőnyben Szauer Gergőék, míg a Suzuki Kupában Kerék Norberték végeztek az első helyen. Ahogy azt megszokhattuk, a Szilveszter Ralin számos máshonnan ismert versenyző is rajthoz állt, Kiss Pál Tamás a 9., Tim Gábor pedig a 36. helyen zárta az első napot.

 

A Szilveszter Rali holnap hat gyorsaságival folytatódik, az utolsó, a mai szakasz megismétlése délután negyed háromkor kezdődik.

A verseny állása:

 

1. Kazár Miklós - Ferencz Ramón Mitsubishi 3:19.2
2. Botka Dávid - Szeles Péter Mitsubishi +2.4
3. Vincze Ferenc - Kuti Péter Mitsubishi +3.0
4. ifj Cseh Vilmos - Németh Gergely Mitsubishi +7.2
5. Balogh Jani - Deák Attila Mitsubishi +7.4
6. Jozef Beres jr - Répás Zoltán Ford +7.5
7. Matics Mihály - Zejda Viktória Mitsubishi +8.6
8. ifj Kiss László - Varga Zsuzsanna Peugeot +12.6
9. Kiss Pál Tamás - N J, É A, SZ Z, T R Mitsubishi +12.7
10. Órai Balázs - Órai-Tallér Zsuzsanna Mitsubishi +13.7
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: