DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Rali

Sajtós Dénes: Tét nélkül a jövőre koncentrálva

A Rallye 2-es bajnokság P13-as kategóriájának bajnokaként érkezik Pécsre Sajtós Dénes, aki új autóval, új kategóriában és új alkalmi navigátorral, Marcsa Nikivel vesz részt az idei Mecsek Ralin.

Szilágyi Tamás (csapatkoordinátor): - Magunk sem gondoltuk, hogy az év ilyen sima lesz, és a szezon eleji jó szereplés bajnoki címet hoz a csapatnak. Boldogok vagyunk, de az év még nem ért véget, így megyünk tovább egy új kategóriában a 2016-os évet szem előtt tartva.

sajtos_mecsek elozetes_01



- A Mecsek Rali mindig komoly feladat, és idén is embert próbáló pályák lesznek, ahol nagyon fontos mindent jól felírni. Régen Rali-Túrában és Rallye2-ben is ment némelyiken Dénes, de azóta nagyon sok év eltelt már, és ezt most az időjárás is megnehezítheti, hiszen borús hétvégét jósolnak a meteorológusok.

- Sajnos fix navigátorunk Dió munkahelyi elfoglaltságok miatt nem tud részt venni a Mecsek Ralin, így egy alkalmi navigátorral, ezúttal egy hölggyel megy majd Dénes. Nikinek van már navigátori tapasztalata, ült már pár versenyautóban és reméljük, gyorsan összeszoknak majd.

sajtos_mecsek elozetes_02

- Az autóhoz az Ercsi Autó Show után nem kellett hozzányúlni, csak egy komolyabb szemle lesz a felkészítés, aztán majd maximum a teszt után újra át kell szemléznünk. Mivel az autóval még nagyon kevés a kilométerünk, és Dénes és Niki sem ült még eddig együtt versenyautóban, ezért nagyon fontosnak tarjuk, hogy ott legyünk csütörtökön a verseny hivatalos tesztjén.

- Kategória bajnokként tét nélküli számunkra a Mecsek Rallye, ezért csakis az autó megismerése, és a minél több versenykilométer gyűjtése a célunk, de ettől függetlenül jó lenne az abszolút első öt hely valamelyikét megszerezni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: