DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
Rali

Jánosáék győzelmi sorozatban

A Jánosa Ákos – Brunekker Árpád páros zsinórban már a második versenyét nyerte meg a Rally2 A6 kategóriájában a Székesfehérvár ralin a Bakó féle C2-vel.

Szia Ákos! Ezt az interjút is úgy kell kezdenem mint a Szombathely Rally utánit… GRATULÁLUNK!!! :-) Megvan a győzelem a kategóriában, sőt ezt még “tetéztétek” egy abszolút ötödik hellyel is! Elégedettek vagytok?



- Szia! Nagyon szépen köszönöm! Igen, ha szabad így fogalmazni akkor lemásoltuk a szombathelyi  eredményünket, ahol szintén kategória első, abszolút ötödikek lettünk. Még van tartalék a kocsiban és bennünk is, de a biztos célba érést is mérlegelni kell így a szezon felénél.

Az “örömködés” után most pedig azért meséld el, hogy hogyan is sikerült ez a fehérvári verseny! 

- A Székesfehérvár rally nem tartozik a kedvenceim közé, talán a leginkább rally ízű szakaszt számomra a Csákberényi gyorsasági jelentette, és ezek a gyorsaságik jobban is sikerültek a többihez képest. Volt egy apróbb műszaki problémám a főtengely jeladóval, így az autó az első szervizig csak 6000 fordulat/ perc működött ott leszabályozott… De a fiúk fél óra alatt a szervizben mindent megoldottak és már szárnyaltunk is tovább!

1622076_1036073936416609_2446608059437022111_n

Az A6 kategóriában az összes gyorst megnyertétek, és ennek megfelelően végig vezettétek is a versenyt! Nem izgultatok egy percig sem a verseny folyamán?

- Az A6 kategória mellett az A – abszolútot, és a “nagy” abszolútot is próbáljuk a versenyen figyelni és a legjobbat kihozni az autóból és magunkból is.

Mekkora terhet rak rátok a siker a továbbiakban? Gondoltok már a kategória bajnoki címre?

- Igen már eljátszottam a gondolattal, jelenleg ha jól tudom 23 ponttal vezetjük az A6 kategóriát ami kimondva soknak tűnik, de nem az!!! A hátralévő versenyeken a kategóriára és a biztos célba érésre helyezem a nagyobb hangsúlyt …

11048745_1036074203083249_4901694511195886922_n

Megbízható “kis Jószág” a Bakó féle C2?

- Nagyon jó a csapat és a hangulat is a versenyeken. Laci a csapat tulajdonosa korrekt üzletember és megpróbálja a kéréseimet hiánytalanul teljesíteni az autóval kapcsolatban (és azon kívül is ). A szervizvezető Attila pedig már – már a saját technikusomnak mondhatom, rengeteget segít az autó beállításában és rengeteg jó tanáccsal segíti a versenyzésemet. Ezúton is köszönöm munkájukat és Lacinak a bizalmát irántam, remélem idén meghálálhatom egy jó eredménnyel… :-)

Ha jól tudom szereted a veszprémi pályákat, várod már a következő versenyt?

- NAGYON… És igaz azt mondtam pár sorral feljebb, hogy a kategóriára és a biztos célba érkezésre törekszek… DE NEM Veszprémben, imádom a murvát és beleadok amit csak tudok. :-)

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: