DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
Rali

Kazár Miklós: Innen szép visszajönni

Sajnos megszakadt a nagy sorozata Kazár Miklósnak a 2015-ös szezon negyedik versenyhétvégéjén, a Székesfehérvár Rallye-n, ugyanis Eger, Miskolc és Szombathely után ezúttal nem állhatott fel a dobogóra.

A Maximmun Racing Team pilótája és navigátora, Ferencz Ramón még szombaton, az ötödik szakaszon egy defekt miatt a viadal feladására kényszerült. A csapat azóta átbeszélte a kiesés okait, és abban reménykedik, hogy a júliusi Veszprém Rallye-n újra a legszűkebb elitben harcolhatnak a győzelemért.

2015-Székesfehérvár Rallye-kazár miklós4



Eddig mind a három eddigi bajnoki futamon – Egerben, Miskolcon és Szombathelyen – dobogóra állhatott az összetettben második helyen álló Kazár Miklós és navigátora, Ferencz Ramón, és minimum hasonló szereplésre számítottak az elmúlt hétvégi Székesfehérvár Rallye-n. Sőt! A Maximmun Racing Team duója végre nyerni szeretett volna…

A páros ezúttal is a Mitsubishi Lancer EVO IX-essel állt rajthoz, és a verseny elejétől kezdve technikai gondokkal küzdöttek – a váltó kidobálta a kettes fokozatot, így az éles kanyarokban rengeteg időt veszítettek –, majd a szombati, ötödik szakaszon egy defekt véget vetett a versenynek. Kazár elárulta, navigátorával együtt nem adják fel céljaikat, és a 38 pontos hátrány ellenére zsinórban negyedszer próbálják megnyerni az abszolút bajnoki címet.  

2015-Székesfehérvár Rallye-kazár miklós1

„Nagyon keményen készültünk erre a versenyre, tán sosem voltam ilyen jó erőállapotban, mint most. Éppen ezért jóval többre számítottam, így csalódott vagyok. A váltónk állandóan kidobálta a kettes fokozatot az első gyorstól kezdve, így önmagunkhoz képest rossz időket mentünk. A negyedik gyorson volt egy kicsúszásunk, majd az ötödiken egy defektünk, és ez volt az a pillanat, amikor úgy döntöttem, vége. Ha végigcsináljuk, talán kilencedikek lettünk volna, de számomra csak az első hely létezik, a többi nem motivál. Átbeszélünk mindent csapaton belül, már Veszprémben szeretnék visszavágni. Azt hiszem, innen szép visszajönni” – jelentette ki a Maximmun Racing Team pilótája.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: