DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 31. péntek
Rali

Ifjabb Tóth először nyert a visszatérése után

Majd' négy év telt el számára győzelem nélkül - Rendben, ebben benne van az is, hogy ifjabb Tóth János három évet kihagyott, de akkor is...

Nagy hajrá volt, de sikerült. 

S ha azt hiszik, hogy ezek után tombolva ünnepelt a célban, akkor nem ismerik „Janikát”. Már akkor és ott, a céldobogóra menet elkezdett elemezni, és gondolkodni, mit lehetett volna, mit lehetne jobban csinálni legközelebb.Az „Ugye azért örülsz?” kérdésre elmosolyodott, hogy hát persze, majd a navigátora, Szőke Tamás elárulta, azért mindketten kicsit elpityeredtek az utolsó gyorsasági szakasz után... Hiába no, magyar bajnoki futamot nyerni azért még mindig nagyon nagy dolog!

DSC_2177



„Jó, nagyon jó érzés újra nyerni, csak még fel kell dolgoznom, hogy megtörtént. Pokoli meleg napunk volt, ami nyilván nem könnyítette meg a helyzetet, főleg mert viszonylag sokat álltunk a rajtokban a tűző napon. Persze, aki akarta, végigbírta. Nem volt kibírhatatlan, csak egy kicsit nehéz. 

Összességében elégedett vagyok, a Peugeot 208-as hibátlanul működött egész hét végén, s bár akadtak kalandok, kisebb kicsúszások – még az utolsó szakaszon is lecsúsztunk az útról és az autó jobb oldala elkapott valamit –, de a lényeg, hogy tudtuk tartani magunkat a taktikánkhoz: jól beosztottuk az előnyt” – mondta ifjabb Tóth János, aki elmondta ezt a „beosztást” azért nem úgy kell elképzelni, hogy visszafogták magukat. Gyorsan kellett menni, pont úgy, mint a verseny elején, amikor előnyt akar az ember kiépíteni. 

„Látni kell, ha nincs Herczig Norbiék tíz másodperces büntetése szombatról, akkor kikapunk, és még így is az utolsó pillanatig nyomni kellett a gázt – tette hozzá a Peugeot Total Hungária Rallye Team navigátora, Szőke Tamás. – Norbiék tökéletesen ismerik az autójukat, nagyon jól beállították, nekünk még ezt is tanulni kell. Némi szerencse is kellett ehhez a győzelemhez, de az is a rali része, és most nagyon boldogok vagyunk. Nagy dolog ám ez!”

DSC_2359

Bizony nagy! Például azért is, mert a győzelemnek köszönhetően az ifjabb Tóth, Szőke kettős felzárkózott a második helyre az összetett pontversenyben. Folytatás július 10-12-én Veszprémben. 

SZÉKESFEHÉRVÁR-RALI, AZ OB 4. FUTAMA

Abszolút végeredmény:

1. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot Total Hungária Rallye Team, Peugeot 208 T16 R5) 1:19:42.9,

2. Herczig, Bacigal (Škoda Rallye Team Hungary, Škoda Fabia S2000) 4.3 másodperc hátrány,

3. Hadik, Kertész (Hadik Motorsport, Ford Fiesta R5) 1:45.4 p h. 

Az ob állása 4 futam után (nem hivatalos):

1. Herczig Norbert, Igor Bacigal 100 pont,

2. ifj. Tóth, Szőke 67,

3. Kazár, Ferencz (Maximmun Racing, Mitsubishi Lancer Evo9) 62

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: