DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Forró versenyre készülnek a Korda Juniorok

Szerencsés fordulatban és műszaki problémáktól mentes versenyben bíznak a Korda Racing junior versenyzői, akik a hétvégén a Székesfehérvár Rally aszfaltos pályáin szállnak harcba.

ifj. Vizelli Károly/Nagy Péter: Sajnos az idei szezonban nincs szerencsénk, ami a technikát illeti. Egerben még jól alakultak a dolgaink, ám Miskolcon a motorunk felrobbant rögtön az első szakaszon. Szombathelyen így egy új autóval álltunk rajthoz, amiben pedig a váltó hagyott cserben minket. Ez, akárhogy is nézzük, sok mínuszos futam volt egybe, ami nagyon lehangolta az egész csapatot. Rettentő nehéz volt rávenni magunkat, hogy elinduljunk Fehérváron, de végül hétfőn úgy döntöttünk, mégis nekivágunk. Egy hetünk volt tehát, hogy összeszedjük a csapatot és nekilássunk a ránk váró szervezési és javítási munkáknak. A váltófelújítást sikerrel vettük, de mivel az Egerben és Miskolcon használt motorunk nem készült el, így egy új erőforrás került a szombathelyen is használt szürke VFTS-be, ami ugyan nem olyan erős, de bízunk benne, hogy így is eredményesek leszünk. Fontos tényező lesz még az időjárás a versenyen, a nagy meleg és egy váratlanul érkező felhőszakadás is alaposan megkeverheti még a kártyákat.

11096484_890762100990501_3597400076441285779_o



Szabó Árpád/Borsfai Dávid: A miskolci csorbát sikerült kiküszöbölni az ISEUM Rallyn, hiszen az első murvás randevúnk a Citroennel egy kategória bronzot eredményezett. A székesfehérvári futamon azonban újra visszatérünk aszfaltra, ami nekünk talán egy picit jobban kedvez a több mögöttünk levő aszfaltos versenykilométer miatt. Tavaly számunkra itt kezdődött az év, úgyhogy a pályák nem lesznek már ismeretlenek a számunkra. Ebben a szezonban ez lesz tehát az első olyan futam, ahol már a technika és a gyorsasági szakaszok is ismerősek lesznek. Éppen ezért szeretnénk minél jobban szerepelni, a kategóriánkban az elejében autózni és természetesen minél többet tanulni, tovább fejlődni, gyűjteni-gyűjteni a versenykilométereket és egyre jobban versenyképessé válni. Az időjárás előrejelzéseket elnézve most sem fogunk fázni, úgyhogy minden szempontból nagy kihívás lesz az idei Székesfehérvár Rally.

Régi Péter/Ferenczi László: Bármennyire vártunk, sajnos a murva nem hozott nekünk szerencsét a legutóbbi, szombathelyi futamon. A technika ördöge kibabrált velünk és idő előtt fel kellett adnunk a versenyt, amit bántunk, mivel a kategóriában dobogós pozícióban autóztunk. De a történteket magunk mögött hagytuk, és már csakis a soron következő fehérvári viadalra összpontosítunk, ahol a laza talajú pályák után ismét visszatérünk az aszfaltos gyorsaságikhoz. Ha már aszfalt, akkor pedig szeretnénk a miskolci formánkat visszanyerni, vagy még talán egy kicsivel jobbat is. A pályák közül a bakonycsernyei ismerős lesz, hiszen az elmúlt évben rendezőként már megismerkedhettem vele. Szeretnénk most is jól szerepelni, az év elején megkezdett fejlődésünket tovább folytatni és egy szép eredménnyel hazatérni Fejér megyéből.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: