DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Rali

Sebestyén: Jó tempó mellett hibátlan versenyzés a cél

Újabb erőpróba vár Schmidt Racing párosára a Székesfehérvár Rallye-n. Sebestyén Roland és Radó István eddig remekül helyt állt – Egerben a 10., míg Miskolcon már a 8. helyen végeztek –, és ezúttal sem szeretnének kiszorulni a legjobb tízből. Egy biztos, Sebestyén Roland azt szeretné, ha jó tempóban hibátlan versenyt tudnának autózni.

A gyorsasági motorsportban a világbajnoki debütálásra készülő Schmidt Racing ezúttal az autósportban folytatja a szereplését. A főtámogató tulajdonosa, Sebestyén Roland a Maricsek Rallye Team által biztosított Mitsubishi Lancer EVO IX volánja mögött, Radó István navigálása mellett a Székesfehérvár Rallye-n tér vissza a bajnoki mezőnybe, hogy ismét bebizonyítsa, hogy újoncként is ott a helye a kategóriája legjobb tíz párosa között. Sebestyénék a kihagyott Iseum Rallye után semmit sem bíztak a véletlenre, és a fehérvári megmérettetésre teszttel, fizikai edzésekkel készültek. A páros egyértelmű célja, hogy folytatódjon az a fejlődésbeli tendencia, ami eddig megfigyelhető volt az eredményeikben, és amennyiben gond nélkül letudhatják a hétvégi szakaszokat, akkor előreléphessenek a Miskolcon elért 8. helynél.

2015-Schmidt racing-Székesfehérvár Rallye-sebestyén roland3



Sebestyén Roland autóversenyző: „Sajnos nem tudtunk elmenni a szombathelyi versenyre, így Miskolc után most térünk vissza a bajnoki küzdelembe. Két héttel ezelőtt egy kifejezetten jól sikerült teszten vettünk részt, ahol jó időkre voltunk képesek, ráadásul az autó beállításában is előrébb léptünk. Úgy érzem, tökéletesen készen állunk a versenyre, amelyen szeretnék jó tempóban, hibátlanul végigmenni. Noha mindenképpen az a célunk, hogy folytatódjon a tendencia az összetettbeli javulásunkat illetően, a szakmailag legnehezebb és legtöbb résztvevővel büszkélkedő kategóriánkban már az is nagy szó, ha sikerülne egy helyet javítanunk a miskolci nyolcadik pozíciónkon. Egyet megígérhetek, nem fogom majd magam vissza, de felesleges kockázatot nem vállalok be. Ott akarunk lenni a céldobogón!”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: