DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Rali

North Racing: Suzuki a mi autónk

Nem alaptalan a kijelentés, hiszen a North Racing versenyzőpárosa Erdélyi György és Dredán György régi vágya teljesült a hétvégi ISEUM Rally-n, végre egy Suzuki Swifttel álltak rajthoz. Milyen is volt számukra ez a verseny és milyen volt az első tapasztalat arról Erdélyi Gyurit kérdeztem!

Egerben mentél utoljára még a Citroen Saxoval, most 2 hónap pihenés után murván kezdtél. Hogy tetszett ez a verseny?

A murva őrület, kicsit kemény volt, a pihi után egyből egy ilyen kemény versenyen és ilyen messze kezdeni, de mindenképpen megérte.

Erdelyi_Iseum_besz(2)



Milyen volt a Suzukival a verseny?

Nem véletlen, hogy már hosszú ideje egy Suzuki Swift volt a vágyunk. Bárcsak hamarabb belevágtam volna. Ezen felül még ugye murván is kezdtünk, nem is kíméltük a gépet. Nagyon megszerettük ezen a 8 gyorsasági alatt.

Melyik gyors tetszett a legjobban?

Egyértelműen a Rallykatlan. Szavakkal el sem tudom mondani milyen volt igazán, de ez a dobálós, nyomvályús pálya hihetetlen volt. Annyira toltam neki, hogy Gyurci majdnem kidobta a taccsot.

Úgy tűnik, együtt nagyon jól és könnyen megy a munka, jól látom?

Igen, a hangulat, az összhang kifogástalan volt. Sokat nevettünk a verseny közben. Bár voltak kezdeti nehézségek, nem volt 2. sebességfokozatunk. A váltó bowden hosszabb volt, mint aminek kellett volna lennie, illetve a fék is rosszalkodott, de az első szerviz után sikerült megoldani. Még szerencse, hogy az utcai autóm típus azonos, így utána már csak egyben kellett tartani az autót és célba érni.

Erdelyi_Iseum_besz(1)

Elégedettek vagytok az eredménnyel?

Miért ne lennénk!? Igaz, hogy a hétköznapokban egy ilyen Suzuki Swifttel járok – kelek, de az indulás előtt lett kész teljesen a versenygép és az első gyorson mentem vele először. Ahhoz képest hamar összeszoktunk, és kitartott mellettünk. Felálltunk a céldobogóra és átvettük a kategória 2. helyéért járó díjat. Tökéletes verseny volt, egy tökéletes befejezéssel!

Mi lesz a következő, ahol indultok?

A Rally2-es bajnokság következő állomása, a Székesfehérvár Rally lesz az, ahol rajthoz állunk. Már most nagyon várjuk, hiszen végre megtaláltuk a nekünk való gépet és csak mennénk és mennénk.

Köszönöm a riportot és gratulálok a hétvégi teljesítményetekhez!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: