DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Rali

Murvára mennek a Korda Juniorok

Két aszfaltos verseny után elérkezett az idő, hogy murván is versenybe szálljanak a Korda Racing Rali2-es versenyzői, a laza talajú bemutatkozásra a szombathelyi Iseum Ralin kerülhet sor.

Szabó Árpád/Borsfai Dávid: Vártuk már a Szombathely Rallyt. Legutóbb, tavaly Veszprémben autóztunk murván, de akkor más jellegű pályákon, egy másik autóval. Én magam ezen a környéken még nem versenyeztem, úgyhogy minden új lesz. Az autót sikerült átépíteni murvára és Káldon ki is próbálhattuk laza talajon a kis méregzsákot. Nagyon jól viselkedik murván a kocsi, már csak nekem kell belerázódni. A teszten jelen volt szinte az egész csapat, és rengeteg segítséget, tanácsot kaptam, mind az autóval kapcsolatban, mind vezetéstechnika terén, így azt gondolom, gyorsabban tudtunk akklimatizálódni, mint ha egyedül lettünk volna.  A célunk legalább egy dobogós hely megszerzése, bár én magam személy szerint minden versenyen az első helyért szeretnék küzdeni.

KR_Iseum_Rally_C2



Régi Péter/Ferenczi László: Izgatottak vagyunk. Röviden így tudnám összefoglalni a verseny előtti hangulatunkat. Utolsó murvás versenyünk a Mikulás Rally volt, úgyhogy ideje volt elhagynunk az aszfaltos pályákat. Bízom benne, hogy az időjárási viszonyok jobban kedveznek majd nekünk, és most nem lesz akkora dagonyázás, mint decemberben volt. A pályák minőségétől nem félek, hiszen a Szombathely Rally gyorsaságijai messze földön híresek a jó minőségükről. Csütörtökön, a tesztünkön ki szerettük volna próbálni az autót, de sajnos ezt egy technikai hiba meghiúsította. Ennek ellenére jó versenyre számítok most is. Természetesen kalandmentesen szeretnénk felgurulni a céldobogóra vasárnap este. A célunk, hogy most murván is megtaláljuk a tempónkat és folyamatosan, lépésről lépésre tudjunk gyorsulni és egy dobogós hellyel elégedett lennénk a kategóriánkban.

Czézinger Kristóf/Szőke Nikolett: Nem mondhatunk mást mi sem, nagyon várjuk már a Szombathely Rallyt. Minden új lesz. Életem első Rallye2-es futama lesz, illetve ez lesz az első versenyem murván ezzel az autóval. Egyedül Niki miatt nem aggódok, hiszen ő már többször bizonyította a múltban, hogy kiváló navigátor. Az első közös tesztünk alkalmával pedig már volt alkalmunk kicsit összecsiszolódni, ezért nem lesz majd idegen a hangja. A pályák tetszenek a versenykiírás alapján, igazi klasszikus szombathelyi pályák, a Lőtérről pedig már személyes tapasztalatom is van. Jóslatokba nem merek bocsátkozni az eredményt illetően, meglátjuk az első kör után, hogy állunk és onnan tudni fogjuk, mire lehet reális esélyünk. Szeretném itt megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a Korda Racingnek és korda Eriknek, hogy lehetővé tették számomra a versenyen való indulást! Remélem vasárnap este elégedetten gurulhatunk át a célon!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: