DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
Rali

Kovács-Istovics: Éles teszt Kumrovecben

Kovács Antal és Istovics Gergő is rajthoz áll a hétvégén, a Horvát Bajnokság nyitó futamán, a Kumrovec Rally-n. Az MR Racing SE kettőse azért utazik el a horvát futamra, hogy versenykörülmények között készüljön az április végén esedékes Miskolc Rallye-ra.

A verseny pénteken este veszi kezdetét Terme Tuhelj-ben, ahol egy 2 km-es prológot kell kétszer teljesítenie a mezőnynek. Szombaton pedig Krumovec környékén négy gyorsasági szakasz szerepel az útvonallapon.

 

BTSE_Eger_Rallye_2015_048



A kaposvári páros navigátor tagja, Istovics Gergő röviden összefoglalta, hogy mi vár rájuk az előttük álló hétvégén: „A horvátoknál vannak rövidebb távú versenyek, amik nem akkora szorzóval kerülnek be az értékelésbe, mint a hosszabbak, ilyen a Kumrovec Rally is. A mezőny 40-50 autóból fog állni, ami nem rossz. Ami a horvátoknál nagyon hiányzik, azok a nagy autók. Abból viszonylag kevés van, öten- hatan leszünk 2-es, 3-as kategóriás autóval. Annak ellenére, hogy ez egy sprintverseny abszolút nem szabad félvállról venni, mert a rendező már elküldte a pályavideókat, és igencsak nehéz gyorsasági szakaszokkal fogunk találkozni. Nagy hangsúlyt kell fektetni a tréningre, tisztességes itinert kell írni. Lesznek komoly ellenfelek, mert indul a versenyen Danijel Saskin, Szilágyi János, illetve Juraj Sebalj is, aki a többszörös horvát bajnok. Nyilván szeretnénk hozzá mérni magunkat, de idén már százszor elmondtuk, hogy az új autóval a kilométergyűjtés és a tapasztalatszerzés az elsődleges cél számunkra. Gyakorlatilag Kumrovecbe is két okból megyünk: az egyik, hogy nagyon szeretünk Horvátországban versenyezni. Sokszor elmondtuk már, hogy odakinn teljesen más a hozzáállás, ott a versenyzőkért van minden. A másik ok, amiért kimegyünk, hogy Miskolc Rallye előtt még versenykörülmények között tudjunk tesztelni. Azt gondolom, hogy a legjobb teszt az egy verseny, ahol azért csak mérik az időt, az út le van zárva és biztos, hogy nem jönnek szembe.

Az elsődleges cél, hogy a versenyt teljesítsük. Az eredmény tekintetében azt gondolom, hogy az abszolút dobogóra oda szeretnénk férni, mindent meg is fogunk tenni ennek érdekében. Ami nagyon érdekes, hogy a verseny össztávja 60 km, a gyorsasági szakaszok hossza pedig 50 km, gyakorlatilag nulla etappal meg tudják csinálni ezt a kis futamot. A horvát tv élőben fogja közvetíteni a prológot és mindkét este Rally-Partyval zárul a program.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: