DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 10. péntek
Rali

Osváth élvezte az új pályák adta kihívást

Az elmaradt Budapest Rali pótlásaként megrendezett osztrák futam egyben az Országos Rali Bajnokság utolsó versenye is volt. Az Osváth Péter – Farnadi Ágnes egység kategóriája második helyéről várta a rajtot.



Az esélyük ugyan megmaradt az első hely megszerzésére, de tudták, hogy kategóriatársaik sem fogják könnyedén hagyni magukat, ezért kemény küzdelemre számítottak.

„Kifejezetten élveztük, hogy új pályákra vetődtünk, valamint, hogy a rendező minimális pályebejárásra adott lehetőséget. Sokszor elmondjuk, hogy a rali az improvizációról szól, és mivel az időjárás is alaposan átrendezte a pályát, izgalomban ezúttal sem volt hiány” – fogott a Waldviertel Rali eseményeinek felelevenítésébe a pilóta.

„Mondhatjuk, hogy Fortuna alaposan hozta a formáját, mindjárt az első gyorsasági előtt defektet kaptunk egy hibás szelepnek köszönhetően. Ezt ugyan még etapon lecseréltük, azonban a pótkeréknek szánt gumi keveréke nem egyezett meg a többivel. Számítottunk rá, hogy nehéz lesz vele menni, de hogy ennyire ne lehessen az úton tartani a kocsit, arra nem. Az első gyorsaságit sajnos törölték egy osztrák páros súlyos balesete miatt, a második gyorsaságin elrajtolva viszont megint füst terjengett az autóban. Ez a legutóbbi versenyünk miatt cseppet sem volt megnyugtató, hiszen akkor is ezzel a gonddal küzdöttünk. Szerencsére úgy tűnt, ez a probléma megoldódott a következő gyorsaságira, ahol viszont beestünk, és az autó elektronikája adta meg magát. Elment az áram, hosszú ideig nem bírtuk újraindítani a motort, nagyon sok időt veszítve ezzel.”

„A szervizt követően helyreállt a gumikérdés, de az elektronikai hiba okát továbbra sem találtuk, ami még azzal súlyosbodott, hogy már a gáz is többször fennakadt, illetve a hajtásunkból sem jöttek igazán megnyugtató hangok. Ennek ellenére sikerült jobb időket jönnünk, majd újabb etapban teljesített szakasz következett magyar versenyzőtársaink balesete miatt. Mivel a pálya alaposan szétázott, várható volt, hogy a sötétben, ködben teljesítendő ’erőgyorsasági’ szakasz a plusz pontokért nem lesz egyszerű, de szerencsénkre itt sikerült végre jó időt jönnünk.” 

„Végül a kategória 3. helyén és az abszolút értékelés 6. pozíciójában zártuk a futamot. Így sajnos az év végi első hely nem sikerült, de a második helyet meg tudtuk tartani. Idén tétfutam már nincs, de szokásunkhoz híven a december 7-én Veszprémben és környékén megrendezésre kerülő Mikulás Ralin most is rajthoz állunk. Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt, és egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik egész éves munkánkat segítették!” – zárul a csapat sajtóközleménye.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: