DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Rali

Waldviertel Rali – a 2014. ORB záró futama

A rali sport rajongói számára az elkövetkezendő hétvége rengeteg élményt és izgalmat tartogat. Bár a nemzeti bajnokságot követőknek egy kicsit messzebbre, az ország határain kívülre kell majd utazniuk, ha személyesen is szeretnék követni az eseményeket.

SRTH_Mecsek_futam_9



De miért is ígérkezik olyan izgalmasnak ez a hétvége?

Azon olvasóink számára, akik kevésbé naprakészek a magyar mezőny pontjainak állását tekintve, érdemes elmondanunk, hogy a bajnokság abszolút értékelését tekintve óriási „harc” várható a 2014. évi ORB Bajnoki címéért.

Aki teheti tehát, ne habozzon és szurkoljon személyesen a magyar mezőny legjobbjainak.

Az idei évad utolsó futamára való felkészülésről Herczig Norbertet, a SKODA Rally Team Hungaria csapatának pilótáját is megkérdeztük:

Anno, még Semperit Rallyeként sokszor jártam ezen a futamon, mert kezdő pilótaként ez volt az egyik legegyszerűbben elérhető verseny, ahol nagy nevekkel, számomra mintaként követendő csapatokkal találkozhattam. A rajongáson kívül azonban semmi közöm nincs a Waldviertel Rallyehoz, hiszen itt még soha nem adatott meg, hogy versenyezzek.

Azt szoktam mondani, hogy semmi nincs véletlenül! És ezért gondolom most azt, hogy az sem véletlen, hogy nekem és a SKODA Rally Team Hungaria csapatának most először kell elindulnia ezen a számomra misztifikált futamon.

Miért? Mert a csapatunk hátterét néhány éve már az az Úriember, illetve az ő csapata biztosítja, aki miatt anno én a Semperit Rallyera jártam. Sok-sok éve felnézek annak a Raimund Baumschlagernek és az ő csapatának, a BRR Teamnek a tudására és precizitására, aki most mellettünk áll. Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy most egy csapatként, az ő segítségével indulhatunk el azon a számunkra igen fontos waldvierteli futamon, ahol a 2014. évi Magyar ORB bajnoki cím eldől.

A BRR csapattal karöltve tehát számunkra ez a futam félig hazai versenynek számít. Raimund Baumschlager és a versenyautónk itt már több alkalommal is nyert futamot, ezért igen sok jó tapasztalata van, melyekkel igyekszik segíteni a mi felkészülésünket.

A futamra a csütörtöki napon egy hosszabb teszttel készülünk, ahol kifejezetten az osztrák murvát szeretnénk feltérképezi, miután ez egy kicsit eltérő a magyar murvától. Majd pénteken a pályabejárás következik, és szombaton kezdődhet a verseny.

Végezetül: A sikert természetesen mindannyian nagyon szeretnénk. Azt azonban, hogy valóban mi lesz a szombati nap vége, csak két nap múlva tudjuk meg. J

Aki teheti tehát, ne habozzon és szurkoljon személyesen a magyar mezőny legjobbjainak!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: