DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Off-road

Éleződik a helyzet a hazai ralikrosszban

A királykategóriában, a Supercarban kettő-kettőre egyenlített győzelmek számában Kárai Spitzmüllerhez képest. Máriapócson Csucsu győzelmi sorozata az S1600-ban folytatódott, az STC +2000-ben pedig ismét Bészi nyert.

Pünkösd hétvégéjén idei negyedik versenyét teljesítette az országos ralikrosszbajnokság, húsvét után újra a RabócsiRingen, Máriapócson. Kárai Tamás ezúttal magabiztos volt az egész hétvége folyamán: a 2018-as bajnok mindhárom előfutamot, majd a döntőt is megnyerte, így zsinórban második győzelmét szerezte.

A finálé dobogójára Harsányi Zoltán és Vass Zoltán fértek fel: az év első két versenyének győztese, Spitzmüller Csaba második rajtkockába kvalifikált, a fináléban azonban csak az utolsó helyen rangsorolták körhátrányban. A mezőny új résztvevővel gazdagodott a hétvégén, az első három forduló kihagyása után visszatért a nyolcszoros bajnok, Kotán Péter, aki negyedikként végzett.

A Super1600 és SuperTouringCars -1600 összevont versenyén Lukács Kornél „Csucsu” szerezte a győzelmet: a korábbi vb-induló veretlen Renault Twingójával, négyből négy versenyt nyert 2019-ben. Hozzá hasonlóan Roman Castoralt nem tudták még idén legyőzni a SuperTouringCars -2000, valamint Benyó Mátét az MX5 Kupa küzdelmeiben. A Hankook Racer Cupban viszont megtört Makai György három versenyen át tartó szériája: a kategória új nyertese Kismarty-Lechner Gábor lett.

Meg kell említeni még az STC +2000 kategóriát, ahol Szikszai Bészi Káraihoz hasonlóan zsinórban másodszor nyert, és fontos pontokat szerzett címvédő szezonjában, valamint a Magyar Kupát, ahol a szezonnyitó győztese, Siebel Balázs aratta idénye második sikerét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: