DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. június 1. csütörtök
Off-road

Kismarty győzött, így az utolsó futamra marad a bajnokavatás

A Hankook Racer Cup RX bajnokság negyedik futamát Máriapócson rendezték, ahol magabiztos előnnyel, három győztes versennyel a zsebében Makai György érkezett. A nagy kérdés csak az volt, hogy az immár mindenki számára ismerős helyszínen, Makai meg tudja őrizni elsőségét, vagy valakinek sikerül letaszítania őt a trónról…
Nos, a pályaismerettel rendelkező pilóták komolyan a lóerők közé csaptak és nemhogy a trónról, a dobogóról is leszorították az eddig éllovas Makait. Sorban: a hétfői napra maradt a harmadik előfutam, az elődöntők és a döntő. A harmadik előfutam sorrendje a következőképpen alakult: Makai, Kismarty, Boldizs.
 
RallyCross_HRC_RabocsiRing_6
 
Az elődöntőbe az előfutamok időeredményei alapján kerültek a versenyzők, két csoportra osztva pedig a páratlan és a páros helyezések alapján indultak. Az első elődöntőben Boldizs Bence könnyen megszerezte az elsőséget, Kovács Zoltánnal a nyomában, míg az újonc Báldi Gergő a harmadik helyre tornázta fel magát. A második elődöntőben Kismarty-Lechner Gábor gyorsan az élre állt, ezt a vezető helyet gyakorlatilag végig tartani is tudta, míg az utolsó körben a saját hibájából, egy elfékezésből adódóan majdnem megpördült. Ezt a kis malőrt kihasználva Makai György megelőzte, így Kismarty-t a második helyen intették le a nevető harmadik pozícióban végző Zám Ferenc előtt –Somogyi Márk szerencsétlenül járt, a sikán kijáratánál falhoz csapta autóját.
 
A döntőben az elődöntők győztesei rajtoltak az élről, Makai György a poleból, Boldizs Bence a második helyről, míg a második sorból Kismarty-Lechner Gábor és Kovács Zoltán indult, majd Báldi Gergő és Zám Ferenc zárta a sort. A rajt az eddigiekhez képest simán, ám annál nagyobb tumultusban zajlott, Kismarty a külső ívre kerülve azonnal joker körre ment, Kováccsal és Zámmal egyetemben, ekkor még nem is gondolták, hogy mennyire jól alakította ezt az élet… A rendes körön lévők ugyanis komoly csatákat vívva lassították egymást és ők nem sokkal lemaradva tértek vissza a joker körről. Míg a mezőny többi tagja is szépen elment joker körre, Kismarty-Lechner Gábor lassan mindenkit maga mögé utasított, előbb Báldi Gergőt előzte meg, majd Boldizs Bencét. Így a döntő futam végeredménye: Kismarty-Lechner Gábor, Boldizs Bence, Kovács Zoltán, míg a bajnokság éllovasa Makai Györgynek csak a negyedik hely jutott.
 
RallyCross_HRC_RabocsiRing_9
 
Makai Györgynek csupán egyetlen ponttal kellett volna többet gyűjtenie Boldizs Bencénél, hogy egy futammal a vége előtt bajnokká avassák. Ez azonban az utolsó versenyre, a máriapócsi hétvégére marad, így egy hosszabb nyári szünet után, a Hankook Racer Cup RX egy újabb izgalmas csatával szeptemberben tér vissza!
 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: