DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Motor

Újabb KTM-elsőség, pályán a Hondák és a Yamahák

A sepangi MotoGP-shakedown második napján Pol Espargaro volt a leggyorsabb, miközben immár a két japán gyártó állandó motorosai is pályára gurultak.

Zajlik az elsősorban a gyártók tesztversenyzői és az újoncok számára rendezett háromnapos shakedownteszt Malajziában, ahol csütörtökön még csak az említettek gurultak pályára, pénteken viszont már tiszteletüket tették a kedvezményekkel rendelkező Honda és Yamaha állandó versenyzői is.

motogp-pol-espargaro-ktm-sepang



A fókusz természetesen leginkább az új motorok bejáratásán és a megjelenő fejlesztéseken van – gyakorlatilag az összes gyártó előállt érdekes aerodinamikai megoldásokkal: az Aprilia és a Honda is újszerű farokrésszel kísérletezik, a Ducatin is Gigi Dall'Igna ígéretének megfelelően új burkolat tűnt fel, míg a KTM-en az első keréknél jelent meg egy új elem –, így a köridőket érdemes visszafogottan kezelni.

Az viszont így is említést érdemel, hogy újfent egy KTM-es, konkrétan a Pedro Acosta miatt tesztversenyzővé „hátralépő” Pol Espargaro volt a leggyorsabb a második nap során. Maga Acosta amúgy szintén meggyőző teljesítményt nyújt egyelőre a 2024-es MotoGP-mezőny egyetlen újoncaként, pénteken a harmadik idő volt az övé.

motogp-quartararo-sepang

Közéjük a Yamaha 2021-es világbajnoka, Fabio Quartararo furakodott be, akinek új csapattársa, Alex Rins pedig a negyedik időt motorozta. Mindeközben a hondások közül – akik öten is a pályán voltak – a Repsolnál szereplő Joan Mirt érte el a legjobb eredményt. Folytatás és zárás szombaton, hogy jövő keddtől immár a teljes mezőny pályára guruljon Sepangban a hivatalos teszt keretében.

A shakedownteszt második napjának eredményei:

1. Pol Espargaro KTM 1:58,241
2. Fabio Quartararo Yamaha + 0,283
3. Pedro Acosta KTM + 0,290
4. Alex Rins Yamaha + 0,409
5. Dani Pedrosa KTM + 0,431
6. Joan Mir Honda + 0,846
7. Johann Zarco Honda + 0,850
8. Luca Marini Honda + 0,971
9. Takaaki Nakagami Honda + 1,028
10. Stefan Bradl Honda + 1,529
11. Cal Crutchlow Crutchlow Yamaha + 1,633
12. Michele Pirro Ducati + 1,915
13. Lorenzo Savadori Aprilia + 2,579

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: