DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

A Repsol Hondáké az esős péntek Portimaóban

Délelőtt Marc Marquez, délután Pol Espargaro volt a leggyorsabb a Portugál GP első napján, miközben a vb-tabella első három helyezettje és a yamahások egyaránt a mezőny utolsó harmadában végeztek.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Két héttel az amerikai túra után megérkezett Európába a MotoGP mezőnyébe, Portimaóban azonban nem fogadta kellemes időjárás a versenyzőket: mindkét pénteki szabadedzés esőben zajlott a Portugál Nagydíjon. A délelőtti háromnegyed órás gyakorlás során Marc Marquez volt a leggyorsabb a Repsol Hondával, megelőzve a suzukis Joan Mirt és a VR46 Ducati újoncát, Marco Bezzecchit. Az olaszon kívül is számos ducatis volt az első tízben – még az eleső Jack Miller is kilencedik volt –, ellentétben a Yamahák igen haloványan kezdtek: Fabio Quartararo volt a legjobbjuk a 18. pozícióban.

marquez-portimao-fp1-repsol



A délutáni FP2-n sem voltak jobbak a körülmények, sőt néhány perc után újra eleredt az eső. Bezzecchi és Francesco Bagnaia is elcsúszott a tréning első felében – utóbbi egy marék kaviccsal tért vissza a bokszába: mint azt Davide Tardozzi Ducati-főnök megerősítette: a motoros a Biztonsági Tanács esti ülésén akarja ezzel prezentálni, hogy túl nagyok a kődarabok a portimaói sóderágyban.

Az élen egyébként Pol Espargaro nevét olvashattuk, de a spanyol ideje elmaradt Marquez FP1-en futott 1:50,666-os eredményétől, így a nyolcszoros világbajnok zárta az első pozícióban a pénteket – a csapattárs viszont második lett összesítésben, így a Repsol Honda 1-2-nek örvendhetett. Viszont Espargaro volt az egyetlen, aki be tudta verekedni magát a legjobbak közé a második edzésen, így maradt mögöttük a Mir, Bezzecchi, Johann Zarco – ő a hajrában bukott is egyet –, Miguel Oliveira, Maverick Vinales, Jorge Martin, Bagnaia, Miller sorrend, azaz ők állnak pillanatnyilag Q2-t érő pozícióban. Nem mondhatja ezt el magáról a vb-tabella első három helyezettje, Enea Bastianini (16. hely), Alex Rins (21.) és Aleix Espargaro (19.), ahogy a yamahások is a mezőny utolsó negyedében szerénykedtek (pedig Andrea Dovizioso harmadik lett a második edzésen).

A pénteki szabadedzések összesített eredményei:

motogp-pentek-portimao

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: