DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Sebestyén Peti közelebb kerülne az élmezőnyhöz Mostban

Második versenyhétvégéjére készül a Supersport-világbajnokság egyetlen magyar résztvevője. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti két hete debütált az Evan Bros. Racing team színeiben Hollandiában, ahol szezon közben becsatlakozva rögtön értékes vb-pontokat szerzett.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

sebestyen-peti-1_1



Új helyszínre érkezik hétvégén a világbajnokság, a cseh Autodrom Most idén került be a versenynaptárba, és ez lesz az első alkalom, hogy Superbike-világbajnoki futamot rendeznek itt. Sebestyén Peti számára nemcsak azért különleges a helyszín, mert ez a Magyarországhoz legközelebb eső pálya, de korábban itt találkozott és tesztelt először idei olasz csapatával.

A HUMDA pilótája bizakodva várja a versenyhétvégét: „Nagyon vártam természetesen ezt a hétvégét is. Assenben megvolt az ismerkedés élesben is, az volt az első igazi tesztünk. Sikerült sok mindent kipróbálni, klassz volt a csapattal összekovácsolódni. Az egy óriási pozitívum, hogy voltunk ezen a helyszínen tesztelni, bár azt meg kell említeni, hogy az egy nyílt nap volt, kaotikus időjárással. Arra mindenképpen jó volt, hogy van egy működőképes alap set-upunk. Számomra továbbra is kihívás lesz felvenni a mezőnnyel a ritmust, a cél, hogy a korábbi eredményhez képest tudjunk javulni. Ez nemcsak pozícióban értendő, hanem szeretnék közelebb kerülni az élmezőnyhöz és legalább egy bollyal előrébb lépni. Ha mindenki jól dolgozik és én is ki tudom hozni a maximumot, úgy gondolom, ezzel az előrelépéssel nem lesz probléma.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: