DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Marquez Rossiról: Ha nem tudnék nyerni, befejezném

A repsolos csodálatra méltónak nevezte a „Doktor” hozzáállását, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy más a mentalitásuk. A nyolcszoros világbajnok az idei szezon két fő esélyesét is megnevezte.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Interjút adott a SkySport.it-nek Marc Marquez, akit többek között korábbi nagy riválisáról, Valentino Rossi helyzetéről is kérdeztek. Rossi immár lassan négy éve nem nyert futamot a MotoGP-ben, ráadásul idén eddigi leggyengébb szezonkezdetén van túl új csapatával, a Petronas SRT Yamahával: eddig egyetlen futamon sem tudott beférni az első tízbe. Ennek ellenére nem kizárt, hogy a 42 éves motoros jövőre is folytatja a versenyzést: a tervek szerint erről a nyári szünetben dönt majd.

marquez-rossi-motogp-1



Marquez elismeréssel beszélt az olasz elhivatottságáról, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy ő erős eredmények híján nem folytatná a szereplést: „Csodálatra méltó a hozzáállása, hogy azok után is még versenyezni akar, hogy annyi mindent elért. Ugyanakkor más a mentalitásunk: ha nem tudok már nyerni vagy győzelmekért csatázni, befejezem. Nem azért vagyok itt, hogy 15. helyekért küzdjek.”

A háromszori karműtétjét követő visszatérése óta három nagydíjat teljesítő Marquez egyelőre nem tudta a régi önmagát idézni, így nem túl valószínű, hogy beleszól a vb-küzdelembe. Viszont egyelőre a tavalyi világbajnok, Joan Mir is csupán egyetlen dobogós helyezéssel rendelkezik – suzukis honfitársáról így beszélt a hondás:

„Győzni nehéz, de megvédeni a címet még nehezebb. Idén Quartararo, Bagnaia és Rins is gyorsabb nála. Mir a tavalyi stratégiáját követi, igyekszik minden versenyen célba érni, ezzel egyszer meg is lehet nyerni a világbajnokságot, de túl sokszor nem” – vélekedett Marquez, aki azt is elmondta, kiket tart az eddig látottak alapján a 2021-es favoritoknak: „Szerintem Quartararo és Bagnaia között fog eldőlni a vb-cím. Bagnaia erős és kiegyensúlyozott, és nincs is rajta a nyomás, hogy meg kell nyernie a világbajnokságot, ahogy ez volt a helyzet Mirrel is 2020-ban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: