DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Bukott, mégis bizakodóbb Rossi Portimao után

Noha egy esés miatt pont nélkül távozott a Portugál GP-ről, a tempóját illetően mégis úgy érzi a 42 éves olasz, hogy előreléptek. Elmondta: furcsa volt a VR46-os gépen ülő féltestvérét megelőzni.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Portugáliában is folytatódtak Valentino Rossi megpróbáltatásai: a 12. helyet hozó katari nyitány és a nullázással végződő Dohai GP után ismét csupán a 17. rajtkockából várhatta a piros lámpák kialvását a Petronas SRT Yamaha versenyzője – nem csoda, hogy szombaton még úgy fogalmazott, hogy „aggódik” a formája miatt. Onnan aztán apránként lépdelt előre a vasárnapi versenyen, ám mielőtt beférhetett volna a top 10-be, bukott, így ismét vb-egység nélkül távozott a helyszínről.

rossi-portimao-crash-motogp-1



Ennek ellenére amikor a Motorsport.com arról kérdezte, bizakodóbb lett-e a vasárnapi futam után, Rossi így felelt: „Igen, ez nagyban a gumiktól függ. Itt használni tudtuk a kemény keveréket, és a kemény gumival gyorsabb tudok lenni. A futam végső soron nem volt rossz ahhoz képest, ahonnan rajtoltam: nem volt rossz a tempóm az előző napihoz képest. Szóval magabiztosabb vagyok.”

A kilencszeres világbajnok tovább is részletezte a portimaói versenyt: „Jobban mentem, mert javítottunk a beállításokon, és a kemény hátsó gumit raktuk fel, amivel jobban éreztem magam, jobb stabilitást adott. Nem volt rossz a tempóm, de sajnos ha ennyire hátulról indulunk, az mindig nehéz. Elkövettem egy hibát az 1-es kanyarban, időt veszítettem Luca [Marini] megelőzésével. Utána viszont meg tudtam érkezni az első tízbe és pontokat szerezhettem volna. De sajnos elveszítettem a motor elejét a 10-11-es kanyarokban. Meg kell néznünk még az adatokat, de kár érte, begyűjthettünk volna néhány pontot. De ettől még tény, hogy a versenyen kicsit jobban mentem.”

Rossi a fentiekben már említette a MotoGP-ben újonc féltestvérét, a Sky VR46 Avintia színeiben szereplő Marinit, akit saját bevallása szerint is furcsa volt megelőznie: „Sajnos agresszívebbnek kellett lennem a testvéremmel, mert akkor gyorsabb voltam, és Alex Marquez mögött haladtam. Nagyjából egyforma volt a tempónk, de másfél kört veszítettem Luca megelőzésével. De furcsa érzés volt egy VR46-os motort megelőzni, főleg a saját testvéremmel a nyeregben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: