DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Marquez nem tudta, újra normális lesz-e a karja

A visszatérése előestéjén a nyolcszoros világbajnok elismerte: tele volt kétségekkel az elmúlt közel kilenc hónap során. Izgul a pénteki edzések előtt, és úgy érzi, időbe telik, mire felveszi a fonalat.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Szombaton jelentették be, hogy csaknem kilenc hónap hányattatás után a jerezi bukása és felkartörése óta háromszor is megműtött Marc Marquez végre visszatér a MotoGP mezőnyébe a Portugál Nagydíjon. Miután ma az utolsó, helyszíni orvosi vizsgálaton átesett és fittnek nyilvánították, a portimaói pénteki edzésen pontosan 265 nap után ülhet ismét királykategóriás versenygép nyergébe a nyolcszoros világbajnok, aki a csütörtöki sajtótájékoztatón nem is titkolta, hogy izgul a bevetést megelőzően:

marquez-repsol-edzes-1



„Nagyon jó érzés visszatérni ide és együtt lenni veletek, mert az elmúlt kilenc hónap rettenetesen nehéz és kemény volt” – idézi Marquezt a Motorsport.com szakoldal. „Holnap következik a legfontosabb lépés a rehabilitációmban: újra MotoGP-motort fogok vezetni. Tény, hogy ideges vagyok, pillangók vannak a gyomromban, ami nem megszokott nálam, de tudom, hogy az első edzés után ez elmúlik, és itt az idő, hogy újra élvezzem a motorozást.”

A spanyol szerint időbe fog telni, mire rátalál a régi formájára: „Ma találkoztam a teljes csapattal és a japán srácokkal, mert a spanyol csapattagokkal már a privát teszten is együtt dolgoztunk. De a japánok is azonnal egyenesek voltak és mondták, hogy ’hé, ne feledd, nincs konkrét célunk erre a hétvégére’. Nem leszek ugyanaz a Marc az első edzéstől kezdődően, időre lesz szükségem, hiszen még mindig tart a rehabilitációm. Két része van a dolognak: a fizikai és a mentális oldal. Még tart a folyamat, de nagyon örülök, hogy itt lehetek, és már várom, hogy motorozhassak.”

 

A Repsol Honda 28 éves motorosa arról is beszélt, hogy mentálisan mennyire nehéz volt megélnie, hogy csak a kanapéról nézheti a MotoGP-futamokat – sőt, volt olyan időszak is, amikor azzal kapcsolatban is kétségei voltak, hogy valaha is teljesen meggyógyul-e a jobb karja:

„Nagyon furcsa volt, főleg az elején, aztán a kilenc hónap közepén megszokottá vált a dolog, hogy csak egy rajongóként nézem és élvezem a tv-ben a MotoGP-t. Természetesen nagyon nehéz volt a döntés, hogy nem versenyzem a két katari futamon, mert úgy éreztem, készen állok, még ha nem is százszázalékosan, de az orvosok leállítottak. Természetesen követtem a tanácsukat, de rendkívül kemény volt ez a kilenc hónap, tele kétségekkel. Nem is csak abban kételkedtem, hogy tudok-e majd újra motorozni, hanem hogy újra normális lesz-e a karom. Szóval kemény volt, de mindig optimista maradtam, és ez volt a kulcs, ahogy a körülöttem lévők is sokat segítettek, hogy megmaradjon a motivációm és a célkitűzés előttem, hogy újra motorozhassak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: