DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Rins: Senki sem tudja, mi a helyzet Marquezzel

Többek között a karcsonttöréséből gyógyulgató nyolcszoros világbajnokról is beszélt a Suzuki spanyolja, akinek idén fő célja a vb-cím, ebben pedig saját címvédő csapattársára tekint fő ellenfélként.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Miközben épp Portimaóban edz egy Suzuki GSX-R-rel – amelynek az Instagram-posztja alapján a Susie nevet adta –, Alex Rins néhány újságírói kérdésre is válaszolt. Természetesen nem kerülhette ki a japán gyártó kapcsán jelenleg legérdekesebb témát, azaz a csapatmenedzser Davide Brivio Formula-1-be igazolásának hírét:

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Alex Rins 42 (@alexrins) által megosztott bejegyzés

 

„Egy nappal előtte hívott fel, hogy nyilvánossá vált a bejelentés” – mesélte Rins, akit a GPOne.com idéz. „Épp autóban ültem, mentem haza a Maldív-szigeteken töltött vakációmról. Amikor elmondta, azt hittem, viccel, engem és a csapatot is sokkolt. Úgy tűnik, a Suzuki nem rak senkit a helyére, és szerintem így a legjobb: nem könnyű ilyen gyorsan csapatmenedzsert találni.”

Arra a kérdésre, hogy hiányozni fog-e neki Brivio, így felelt a spanyol: „Természetesen, rengeteget beszéltünk és viccelődtünk, tanácsokkal látott el, és elég volt csak rám néznie, hogy lenyugtasson. Remélem, ellátogat néhány versenyre” – mondta el Rins, aki hozzátette: szerinte egykori főnöke az F1-es Alpine-nál is eredményes lesz, hiszen a Suzuki csapatát is a semmiből építette fel a MotoGP-ben.

Ami az előttünk álló idényt illeti, Rins komoly célokat tűzött ki maga elé: „Megpróbálok azokon az apróságokon változtatni, amelyek nem álltak össze tavaly. Jobban van a vállam, szóval a célom harcba szállni a vb-címért” – utalt a tavalyi szezonja elejét kompromittáló sérülésére a suzukis. „2020-ban is közel jártam, s a csapatunknak és a motornak össze is jött. Tudom, hogy az ellenfeleink is roppant erősek lesznek, tavaly is rengeteg győztest láthattunk, így a kulcs az lesz, hogy mindig elöl legyünk. Még mindig bosszant a jerezi bukásom, de tanulhatunk a hibáinkból.”

 rins-motogp-dppi-1



A spanyol motoros világbajnok kollégáját, Joan Mirt szeretné elsősorban legyőzni: „Korai még az ellenfelekről beszélni, de szerintem az elsődleges riválisom a csapattársam, Joan Mir lesz, hiszen tavaly ő nyerte meg a címet, és meg akarja majd védeni. Ez motivál engem. Joan szuper munkát végzett tavaly, az első számú ellenfeled pedig mindig a csapattársad, úgyhogy száz százalékot fogok nyújtani, hogy megpróbáljam őt legyőzni.”

Rins természetesen Marc Marquez gyógyulásával és várható visszatérésével kapcsolatban is kapott kérdést: „Nehéz megmondani, hiszen nem ismerjük az állapotát. Sokat beszélnek róla, de szerintem egészen az utolsó pillanatig senki nem fogja tudni az igazságot. Szeretném újra a pályán látni őt, rendkívül tehetséges és sokat lehet tanulni tőle. Remélem, vissza tud térni az első versenyre, és hogy harcolni tud majd. Sok fog a fizikai állapotán múlni.”

A tavaly egy futamgyőzelemmel vb-bronzérmet szerző motoros a The-Race.com szerint szót ejtett arról is, hogy előfordulhat, hogy a másfél hete kiadott módosított versenynaptár ellenére nem katari duplával, hanem csak Portimaóban indulhat a szezon. Az említett szaklap szerint ezt több paddockbeli forrás is elhintette számukra, azaz valóban kérdéses lehet a katari teszt és az ottani két futam megrendezése. Persze érdemes mindezt fenntartásokkal kezelni, aligha adtak volna hozzá egy második dohai versenyt a szervezők a menetrendhez, ha nem lennének magabiztosak a losaili rendezést illetően, mindenesetre ha mégis kútba esik a katari kiruccanás, úgy Jerezben tarthatják a szezon előtti tesztet, s valóban az újabb beugrásával első európai állomássá előlépő Portimaóban indulhat az évad.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: