DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kinevezte új főnökét az Alpine

Már régóta tudni lehetett, hogy a Suzuki MotoGP-csapatának feje, David Brivio a Renault-utódhoz tart. Az olasz a versenyigazgató posztot kapta meg – hogy ez pontosan mit takar, még az Alpine-nál sem tudják.

Davide Brivio, a Yamaha és Suzuki MotoGP-csapatának korábbi főnöke tíz nappal ezelőtt távozott a gyorsasági motoros világbajnokság 2020-as bajnokistállójától, döntésével a japán márkát is meglepve. Már akkor tudni lehetett, hogy az olasz a Formula-1-be, az Alpine-hoz tart. Ennek ellenére a francia márka csütörtöki nagy évindító eseményén még nem jelent meg és nem is említették.



Az Alpine vasárnap pontot tett az ügy végére: egy rövid közleményben jelentették be, hogy Brivio csatlakozik a formációhoz. A bejelentésben újdonság is van, a menedzser a versenyigazgató posztot kapja meg, ami egy újonnan létrehozott pozíció, a Renault-nál még nem létezett ilyen státusz.

Még az Alpine-nál sem tudják teljesen, mi lesz Brivio dolga: azt ígérik, a következő hetekben jelentik be pontos szerepét és felelősségkörét. Annyi bizonyos, hogy közvetlenül az Alpine vezérigazgatójának, Laurent Rossinak jelent, tehát nem a még kinevezésre váló csapatfőnök alá osztják be.

Az új versenyigazgató kinevezésével az is még valószínűbbnek tűnik, hogy Cyril Abiteboul utódja csapatfőnökként a pletykáknak megfelelően az eddigi ügyvezető igazgató, Marcin Budkowski lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: