DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Rossi helyett Dovizioso érkezhet a Petronashoz?

Most már hónapok óta várunk a bejelentésre, mely szerint a „Doktor” a Yamaha szatellit alakulatánál folytatja – a pletykák szerint nem csak jogi huzavona állhat a késlekedés hátterében.

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Valentino Rossi a szezon végén távozik a Yamaha gyári csapatától, ám már a téli bejelentés alkalmával jelezték a hangvillások: ha a 41 éves motoros még nem akar visszavonulni, továbbra is támogatni fogják. A koronavírus-járvány miatt később kezdődő idény arra késztette az olaszt, hogy még az évad kezdete előtt döntést hozzon, és ahogy azt többször elmondta: folytatni szeretné, ezt pedig a Petronas SRT Yamahánál fogja megtenni, kvázi helyet cserélve az előléptetett Fabio Quartararóval.

rossi-dovizioso-motogp



Az összes létező fél megerősítette már, hogy ez a forgatókönyv fog bekövetkezni. Akkor viszont mi az oka annak, hogy már hónapok óta késik erről a hivatalos bejelentés? Lin Jarvis Yamaha-főnök magyarázata szerint az nehezíti az ügyet, hogy háromoldalú szerződést kell kötni Rossi, a gyártó és a Petronas SRT között, így olasz, japán és maláj ügyvédek között megy a huzavona, emellett arról is tárgyalni kellett, pontosan hány csapattag tart majd a kilencszeres világbajnokkal.

Nos, a pletykák szerint más is áll a háttérben. Elkezdtek ugyanis olyan hírek is keringeni az online sajtóban, hogy a Petronas megkörnyékezte Andrea Doviziosót is a már hosszabbított Franco Morbidelli potenciális csapattársának. Dovizioso néhány hete jelentette be, hogy nyolc év után távozik a Ducatitól, és ha a MotoGP-ben akar maradni 2021-re is, nincs túl sok elérhető opció számára – gyári csapatok közül tulajdonképpen csak az Apriliánál van szabad hely.

Így merült fel, hogy akár azért is halogathatják Rossi bejelentését, mert Dovizioso is szóba jöhet a Yamaha szatellit csapatánál. Ha ez így van, vélhetően a Petronas SRT részéről lehet erre szándék, nem pedig a japán gyár oldaláról – viszont Razlan Razali csapatvezető a pletykákra reagálva a következőt posztolta Facebookon: „Hogy világosak legyünk: nem gondolkodunk Doviban 2021-re”.

Mindenesetre valószínűsíthető, hogy az előttünk álló hétvégén tisztábban láthatunk majd: a mezőny Misanóba utazik, Rossi hazai versenyére, s a korábbi híresztelések szerint az egyik ottani versenyre várták a hivatalos bejelentést a folytatásról. Dovizioso menedzsere, Simone Battistella ugyanakkor úgy nyilatkozott a Crash.net szaklapnak a minap, hogy nincsenek új fejlemények az olasz jövőjével kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: