DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

„Rossi dobogója eloszlatta a kétségeket”

Maga az olasz motoros és leendő főnöke, a Petronas Yamahát irányító Razlan Razali is aggódott az első versenyhétvége után, az andalúz harmadik hely viszont mindkét felet megnyugtatta.

Imádod a MotoGP-t, és nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Noha a hivatalos bejelentés még mindig nem történt meg, gyakorlatilag borítékolható, hogy Valentino Rossi 2021-ben a Petronas Yamahánál folytatja pályafutását. A csapatnak és magának a versenyzőnek és futam nélkül kellett döntenie a jövőről a koronavírus-járvány miatt, és Rossi el is ismerte, hogy a szezonnyitón mutatott gyenge forma után voltak kétségei azzal kapcsolatban, hogy jól határozott-e, amikor úgy döntött, hogy még nem vonul vissza. Aztán a második jerezi hétvégére sikerült kiharcolnia a Yamahánál, hogy eltérhessen a Fabio Quartararo és Maverick Vinales által preferált beállításoktól, aminek köszönhetően egyből javult a tempója, s bár több kiesés is kellett hozzá, végül a harmadik helyen látta meg a kockás zászlót az Andalúz Nagydíjon.

rossi-dobogo-yamaha-andaluzgp



Ez pedig nemcsak a 41 éves motorost, hanem leendő főnökét, a Petronas SRT-t irányító Razlan Razalit is megnyugtatta: „Vale az Vale. Hogy őszinte legyek, nekem is voltak kétségeim az első verseny után. De azt mondogattam magamnak, hogy a „Doktor” vissza fog vágni, és így is lett. Nagyon lenyűgözött, főleg ha figyelembe vesszük az extrém körülményeket is, amelyek között versenyeztünk” – idézi az Autosport.com a csapatfőnököt, aki szerint így könnyebb volt a részvényesekkel is elfogadtatni Rossi érkezését:

„Ez megkönnyítette a dolgokat. Mi vagyunk a Petronas SRT, és üzleti alapon hozzuk a döntéseket, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül a rajongókat sem, akik lehet, hogy egy helyi versenyzőt szeretnének. Ez nem egy kényszerválasztás, de nem is átlagos motorosról van szó. Időbe telt, mire biztosak lettünk magunkban, de a vasárnapi produkciója könnyebbé tette, hogy elmagyarázzuk a részvényeseknek, miért Valentinót választjuk.”

A hírek szerint főként azon mennek még az egyeztetések a két fél részéről, hogy pontosan kiket vigyen magával a jelenlegi csapatából az olasz, mivel Razali nem szívesen bontaná meg a csapategységet, amely révén Quartararóval pillanatnyilag vezetik a vb-t. A csapatfőnök ugyanakkor mindent meg akar tenni azért is, hogy Rossi erősen szerepelhessen náluk:

„Nem akarjuk, hogy Valentino miatt legyen híres a csapatunk. Mindenkitől azt várjuk, aki nálunk versenyez, hogy hozza az eredmények. Bizonyos szempontból nagyobb örömmel tölt el, hogy a semmiből építkezve építettünk fel valamit, és jutottunk el oda, ahol most vagyunk Fabióval. Szeretnénk folytatni ezt a filozófiát, Valentino esetén pedig biztosak akarunk lenni benne, hogy segíteni tudjuk őt. Nem azért akarunk híresek lenni, mert nálunk megy, hanem segíteni akarunk neki, hogy még ebben a korban is versenyképes tudjon lenni. Miután beszéltünk vele és a csapatával, felmértük, mire van szüksége.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: