DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
Motor

Petrucci érkezhet Espargaro helyére a KTM-hez

Egyre biztosabbnak látszik, hogy Pol Espargaro valóban átigazol a Repsol Hondához Marc Marquez mellé, de úgy tűnik, már az osztrák gyártó is megtalálta, kivel helyettesítheti a spanyolt.

Néhány hete robbant a bomba azzal kapcsolatban, hogy Pol Espargaro közel járhat ahhoz, hogy aláírjon 2021-re a Repsol Hondához Marc Marquez mellé, így a nyolcszoros világbajnok öccsének, Alex Marqueznek a helyét veheti át a HRC gyári csapatában. Cáfolat ezzel az értesüléssel kapcsolatban azóta sem érkezett, sőt egyre több jel utal arra, hogy a megegyezés valóban közel lehet: a KTM-vezetőség nemrég elismerte, hogy Espargarónak van más gyártótól is ajánlata, míg a minap maga a spanyol motoros fogalmazott úgy, hogy szívesen menne a Hondához vagy a Ducatihoz, érzése szerint ugyanis ezek „az álomgépek” pillanatnyilag a teljes mezőny számára.

petrucci-dppi-teszt



De vajon kivel pótolja a korábbi Moto2-es világbajnokot a KTM? Úgy hírlik, már erre is megvan a válasz. A minap ugyanis Danilo Petruccit látták az osztrákok központjában: az olasz korábban már kijelentette, hogy biztosan távoznia kell a Ducati gyári gárdájától Jack Miller előléptetése miatt, s a KTM vagy az Aprilia lehet a két fő opció számára a MotoGP-ben maradásra. Nos, a The-Race.com szaklap információi szerint Petrucci és a KTM már meg is állapodtak az olasz érkezéséről, a motoros menedzsere, Alberto Vergani pedig azt nyilatkozta a SpeedWeek.com német hírportálnak, hogy elégedetten távoztak a központból, s úgy látták, megvan a gyártóban a potenciál ahhoz, hogy elérjék a kitűzött célokat.

Ha Petrucci valóban átmegy a KTM-hez, az egyúttal minden bizonnyal azt is jelenti, hogy Andrea Dovizioso végül marad a Ducati első csapatánál Miller mellett – noha a pletykák szerint eleinte az előző három idény vb-ezüstérmesét környékezték meg az osztrákok. Nyitott kérdés lehet még, hogy mi lesz az Espargaro által kitúrt Alex Marquez sorsa, de a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy a MotoGP-ben idén debütáló spanyol az LCR Hondához kerülhet a Repsoltól, ahonnan viszont így Cal Crutchlow-t vagy Takaaki Nakagamit szoríthatja ki. A The-Race szerint Crutchlow számára a néhányszor már belebegtetett esetleges visszavonulás mellett az Aprilia lehet opció – főleg akkor, ha érvényben marad vagy esetleg meg is hosszabbodik Andrea Iannone doppingeltiltása.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: