DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

KTM: Espargaro tényleg tárgyal a Hondával

Az osztrákok gyári csapatának csapatmenedzsere gyakorlatilag megerősítette, hogy spanyol motorosuknak valóban van másik opciója. Arról is beszélt, kivel pótolhatnák őt 2021-re.

Az elmúlt hetek kétségkívül legérdekesebb pletykája volt a MotoGP-ben, hogy Pol Espargaro közel állhat ahhoz, hogy aláírjon 2021-re a Repsol Hondához Marc Marquez mellé. Ami különösen érdekessé teszi mindezt, hogy a spanyol úgy vehetné át Alex Marquez helyét, hogy a Moto2-ből világbajnokként érkező újonc még egyetlen versenyt sem teljesíthetett a királykategóriában.

pol-espargaro-ktm-dppi_1



Bár akkor Alberto Puig egy semmitmondó nyilatkozattal igyekezett hűteni a kedélyeket, most Mike Leitner, a KTM gyári csapatmenedzsere gyakorlatilag megerősítette, hogy Espargaro valóban tárgyal a HRC-vel – minderről a MotoGP.com honlapnak beszélt:

„Meg tudom erősíteni, hogy zajlanak ezek az egyeztetések. Természetesen megpróbáljuk magunknál tartani Polt, de pontosan tudjuk, hogy van másik opciója is. Nincs ennél több fejlemény egyelőre, de amint véglegesítünk mindent, bejelentést teszünk ezzel kapcsolatban. Ez egyértelműen meg fog történni a következő néhány hétben. Idő kell a jövő megtervezéséhez, ezért hamarosan döntést hozunk. Egyelőre nyilván meg kell várnunk, mi lesz a helyzet Pollal, viszont ezzel párhuzamosan gondolkodnunk kell a saját jövőnkön. Van néhány forgatókönyv előttünk, de lépésről lépésre kell haladnunk.”

Leitner rámutatott: a MotoGP-be való 2017-es csatlakozásukkor rendkívül fontos volt, hogy legyen egy tapasztalt versenyzőjük, ám ahogy javul a motor, úgy lesz ennek egyre kevésbé jelentősége, így akár az idén debütáló Brad Binder is vezetheti majd a gyártót 2021-ben. A csapatmenedzser szerint több választási lehetőségük is van Pol Espargaro távozása esetére, viszont csak aktív versenyző jöhet szóba, ezzel kizárta a tesztmotorosként náluk tevékenykedő Dani Pedrosa reaktiválását.

De vajon mi a helyzet a Ducati párosával, Andrea Doviziosóval és Danilo Petruccival, akiknek még nincs aláírt szerződésük a következő idényre, s akik közül az egyiknek biztosan távoznia kell a bolognaiaktól Jack Miller előléptetése miatt? „Minden MotoGP-versenyző rendkívül tehetséges. Andreáról nem kell semmit mondanom, háromszor lett ezüstérmes a világbajnoki összetettben. Petrucci is nagydíjgyőztes. Mindegyikük roppant tehetséges, és képesek alkalmazkodni a motorhoz, ez egyértelmű.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: