DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Rossi: Nem félek a visszavonulástól

Tudja, hogy rendkívül szomorú lesz az utolsó versenye napja, de még akár könnyebb is lehet távoznia, ha nem lesznek rajongók a helyszínen. Heteken belül meghozza a döntést a „Doktor”.

Azok után, hogy Jack Miller leigazolásával és Andrea Dovizioso várható maradásával – és egyúttal Danilo Petrucci valószínűsíthető távozásával – eldőlni látszik a Ducati jövő évi gyári felállása is, a MotoGP versenyzőpiacának egyértelműen legérdekesebb kérdése az maradt, miképp dönt Valentino Rossi: átmegy-e a Yamaha szatellit gárdájához, a Petronas SRT-hez vagy inkább visszavonul? Bár sokak szerint már megszületett a megállapodás a Petronasszal, maga a motoros ezt cáfolta:

rossi-2020-teszt-dppi



„Május végén járunk, a következő hetekben meg tudom hozni a döntést, már nagyon hamar meglesz” – jelentette ki a kilencszeres világbajnok a BT Sportsnak nyilatkozva. De vajon fél-e a naptól, amikor utoljára fog rajthoz állni a MotoGP-ben?

„Nem félek a visszavonulástól, nem hiszem, hogy ez lenne a jó szó rá, ugyanakkor tudom, hogy nagyon szomorú lesz az utolsó nagydíjam napja, nehéz lesz kezelni és elfogadni. Mivel imádom a versenyzést, több mint húsz éve ez az életem, de nem félek. Korábban is tudtam, de ebben az időszakban végképp megértettem, hogy másképp is találhatok örömöt, és ez megkönnyíti a döntést.”

A 41 éves versenyző még előnyöket is talált a koronavírus-járvány okozta helyzetben: „Hogy őszinte legyek, lennének pozitívumai is, ha ilyen körülmények között vonulnék vissza. Nagyon-nagyon szomorú nap lesz az számomra, nem számítok semmi jó érzésre, csak szomorúságra. Viszont rajongók nélkül könnyebb lenne. Ha folytatom, akkor azt azért teszem, hogy versenyképes legyek: akkor megyek a Petronashoz, ha úgy érzem, erős vagyok, és harcba szállhatok a győzelmekért és a dobogókért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: