DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Hivatalos: Új versenyző a gyári Ducatinál

A bolognai gyártó az elmúlt napok pletykáinak megfelelően 2021-ben előlépteti az egyszeres MotoGP-győztes Jack Millert. Az ausztrál csapattársának személye azonban még kérdéses.

Jack Miller, aki emlékezetes módon a Moto2 kihagyásával, egyenesen a Moto3-ból lépett fel a királykategóriába, öt szezon teljesített a MotoGP-ben, előbb a Marc VDS Honda, majd a Pramac Ducati színeiben: előbbiekkel futamgyőzelmet szerzett a 2016-os Holland TT-n, majd tavaly öt további dobogót ért el a bolognaiak szatellit csapatával.



A 25 éves ausztrál egyéves szerződést írt alá Bolognával, egyéves opcióval a folytatásra.

„Megtiszteltetés, hogy a Ducatival folytathatom MotoGP-s karrierem, ez okból kifolyólag a teljes vezetőségnek szeretném megköszönni a belém helyezett bizalmat, és azt, hogy ilyen hihetetlen lehetőséget kínáltak nekem. Készen állok minden elképzelhető felelősségre, amit a Ducati 2021-es hivatalos versenyzői ülése jelent” – kommentálta a bejelentést Miller.

Nem az ausztrál versenyző volt a csapat első számú választása: Maverick Vinalest, Fabio Quartararót és Joan Mirt is megkörnyékezték, de előbbi kettő a Yamaha gyári csapatával, utóbbi a Suzukival kötött szerződést.

A gyári Ducati 2020-as két versenyzője közül sem Andrea Dovizioso, sem Danilo Petrucci maradása sem borítékolható a 2021-es szezonban. Dovizioso hosszabbítását az Autosport információi szerint az hátráltatja, hogy a Ducati nem akar magas fizetést adni 2017 óta minden évben bajnoki második helyezett versenyzőjének, bár a legfrissebb hírek szerint végül mégis közel lehet a megállapodás. Így Petrucci kerülhet ki a képből, számára az Aprilia vagy egy WSBK-s átigazolás jelentheti a két fő opciót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: