DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Rossi: Nem csak elköszönni mennék a Petronashoz

Teljes mértékben egyetért a Yamaha szatellit alakulatának csapatfőnökével a „Doktor”, aki sokadjára is elismételte: csak akkor akarja folytatni, ha elég versenyképesnek érzi magát.

Két fontos kérdés tartja lázban a MotoGP átigazolási piaca iránt érdeklődőket. Egyfelől egyre érdekesebb pletykák keringenek a Ducati gyári párosával kapcsolatban: most már egyre biztosabbnak tűnik, hogy Jack Miller valóban érkezik az első számú csapathoz, ugyanis immár a Pramac-főnök Francesco Guidotti is úgy nyilatkozott a MotoGP.com honlapnak, hogy arra számít, hogy elveszíti az ausztrált. Másfelől pedig továbbra sem dőlt el, hogy a Yamaha gyári gárdájától távozni kénytelen Valentino Rossi valóban átigazol-e a Petronas SRT-hez vagy visszavonul 2020 végén.

rossi-yamaha-dppi



Az olasz most sokadjára is kielemezte a jelenlegi helyzetet a MotoGP hivatalos weboldalának adott videós nyilatkozatában: „Egyértelmű volt a tervem: változtatni valamit a csapaton, és aztán megvárni a nyarat, hogy versenyképesebb tudok-e lenni, mint tavaly. Számomra ez kulcsfontosságú, mert folytatni szeretném, de csak akkor, ha erős vagyok. Sajnos a mostani helyzetben versenyek nélkül kell döntenem, így ez egy kissé nehezebb. Többet kell gondolkodnom ezen és jobban felmérnem magamban, hogy érzek-e elég erőt és motivációt.”

„Jó lehetőségem van a Petronasnál, amely szerintem egy topcsapat, ahogy azt tavaly Quartararóval és Francóval meg is mutatták. Fiatal csapatról van szó, ahol fiatalabb srácok dolgoznak, de sok embert már ismerek is onnan, a Petronas révén pedig egy nagyszerű szponzoruk van. Szóval szerintem ez egy nagyon jó opció, most már csak magamban kell eldöntenem, hogy van-e elég motivációm a folytatáshoz.”

Nemrég Razlan Razali, a Petronas Yamaha csapatfőnöke elmondta: magával Rossival még nem egyeztettek, s ezt a kilencszeres világbajnok is megerősítette. Ahogy Razali azon kijelentésével is egyetértett, hogy nem szeretné, ha Rossi csak búcsúzni menne át hozzájuk, hanem eredményeket is várnak tőle:

„Tetszettek a szavai, mert én is pontosan ugyanígy érzek. Nem csak azért akarok a Petronashoz menni, hogy teljesítsem az utolsó évem, vagy hogy elköszönjek. Ha versenyzem, száz százalékot fogok nyújtani, és akkor fogok csak versenyezni, ha úgy érzem magamban, hogy versenyképes tudok lenni és képes vagyok dobogós helyezésekért harcolni. Ez egyértelmű, éppen ezért teljes mértékben egyetértek Razlannal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: