DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Újabb két futamot halasztott el a MotoGP

A koronavírus-járvány jelenlegi helyzetét ismerve aligha meglepő, hogy a május végére kiírt Olasz Nagydíjat és a június eleji Katalán Nagydíjat sem tudják az eredeti időpontjában megrendezni.

Ismét áldozatul esett két gyorsaságimotoros-világbajnoki nagydíj a koronavírus-járványnak: ezúttal a május 31-re tervezett mugellói és a június 7-i barcelonai versenyeket halasztották el. A lépés nem meglepő, elvégre továbbra is Olaszország és Spanyolország a fertőzés által leginkább sújtott két terület Európában. A Katalán GP lefújása pedig végképp nem váratlan, hiszen a pálya már tegnap bejelentette ugyanezt.

motogp-mugello-1



Új időpontot egyelőre egyik versenynek sem jelöltek ki, ahogy korábban Jerez és Le Mans esetén is ez volt a helyzet: a Dorna és a FIM közös közleménye szerint erre addig nem is kerül sor, amíg nem tisztázódik a helyzet, hogy mikor lehet elkezdeni a 2020-as idényt.

Carmelo Ezpeleta, a Dorna első embere egyébként a minap igen pesszimista hangvételű interjút adott: noha mindent meg fognak tenni, hogy a lehető legtöbb nagydíjat megrendezzék, már az sem kizárt, hogy a komplett idei szezont törölni kell, az pedig szinte biztos, hogy bár egyelőre csak halasztják a versenyeket, nem fogják tudni mind a 19 fordulót bepótolni a későbbiekben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: