DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Motor

Lorenzo maradni fog – a Honda reagált a pletykákra

A Repsol Honda csapatmenedzsere, Alberto Puig reagált a spielbergi paddockot bizsergésben tartó felvetésekre, miszerint Jorge Lorenzo már az év vége előtt elhagyhatja a csapatot.

Jorge Lorenzo továbbra is kényszerpihenőjét tölti, miután az asseni versenyhétvége során az első edzésen egy szerencsétlen balesetet szenvedett. A spanyol több csigolyája megsérült, orvosai tanácsára pedig fel kellett függesztenie részvételét a gyorsasági motoros világbajnokságban.

Noha Lorenzo a MotoGP paddockjától távol éppen biciklivel edz, hogy a két hét múlva sorra kerülő silverstone-i fordulón már versenyezni tudjon, Spielbergben mégis híresztelések láttak napvilágot a jövőjével kapcsolatban. Többen azt találgatták, hogy Lorenzo a Pramac Ducatihoz tart, néhányan pedig azt vetették fel, hogy a Petronas Yamahához szegődhet.

JLO



A pletykák szerint a mallorcai születésű versenyző meg sem várja az év végét, hanem már szezon közben alakulatot vált. A Pramac Ducati pilótája, Jack Miller a Red Bull Ringen további megerősítést szolgáltatott a híreszteléseknek, amikor elárulta, lehet igazság a találgatások mögött.

A korábbi motorversenyző, a Honda jelenlegi csapatmenedzsere, Alberto Puig értetlenül áll a híresztelések előtt, és nem is érti, miért hozakodnak elő egyáltalán ilyen felvetésekkel. „Nem is gondolkozom ezen, ugyanis tudjuk, hogy van szerződésünk vele két évre, amely 2020 végén jár le. Emiatt nem is foglalkozom azzal, hogy mit találgatnak a paddockban, vagy azzal, hogy miről beszélnek az emberek. Tartom magam a terveinkhez, és a Honda elhatározása az, hogy idén és jövőre is velünk tart.”

„Ebben a paddockban nem lepődhet meg az ember semmin sem. Hozzá vagyok szokva ehhez a környezethez, és tudom, hogy születhetnek [ilyen híresztelések]. Számomra azonban csak az fontos, hogy mit mond a pilóta arról, hogy mi jár a fejében.”

11219022_112

A barcelonai csapatmenedzser leszögezte, Lorenzo egyszer sem kereste meg azzal, hogy nem kívánja két évre szóló szerződését kitölteni. „Soha sem hallottam ilyen információkat tőle, emiatt merem azt hinni, hogy minden rendben van. Nem is gondolok arra, hogy elhagyná a csapatunkat,” – zárta rövidre Puig.

Döcögős szezonkezdet

A háromszoros világbajnok idén a Hondához szegődött kétéves Ducati-pályafutása után, azonban az eredmények egyelőre elmaradtak. Az első hét fordulón két alkalommal kiesett, a maradék öt futamon noha pontot szerzett, de nem sikerült egyszer sem a legjobb tízbe beverekednie magát.

JLo2

A gyengébb kezdethez hozzátartozik, hogy Lorenzo 2018 vége óta sérülésekkel küzd. A tavaly őszi aragóniai fordulón egy balesetben eltört az egyik lábcsontja, emiatt kihagyta a következő versenyeket. A 2019-es szezonra nagy fába vágta fejszéjét, ugyanis Marc Marquez csapattársa lett, de fel volt készülve arra, hogy az első időszak nehézségeket tartogat majd.

Azzal azonban Lorenzo sem számolt, hogy a kritikus felkészülési periódust egy újabb sérülés szakítja majd meg. Januárban egy privátedzés során bal csuklója megsérült, amely miatt ki kellett hagynia az első maláj teszteket új munkaadójával, a Hondával. A nem éppen ideális felkészülés és a sérülések utóhatásai miatt nem érezi egyelőre komfortosan magát a Hondán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: