DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Adja magát a lehetőség Hamilton MotoGP-tesztjéhez

Az új Yamaha-csapat lehet a kulcs a decemberben Superbike-ot kipróbáló világbajnok régóta vágyott MotoGP-s kiruccanásához: a főszponzor a Petronas, akárcsak a Mercedesnél.

A MotoGP új csapata, a maláj Petronas Yamaha SRT hétfőn tartotta 2019-es évindító rendezvényét. Hogyan jutunk el innen Lewis Hamiltonhoz? A Petronas olajipari vállalat a Mercedesnek is főtámogatója, Hamiltonnak pedig régi vágya, hogy kipróbáljon egy MotoGP-motort.

A motorozás királykategóriáját megelőző lépcsőfokot, a Superbike-ot már teljesítette: Jerezben tesztelt egy világbajnokságon szereplő gyári motort, ráadásul egy szintén ezer köbcentiméteres Yamahát. Az ötszörös F1-es világbajnok hét másodperccel volt lassabb a márka Superbike-versenyzőinél, Michael van der Markot pedig meggyőzte a Mercedes-pilóta motivációja.



Ismert, hogy az autó-motorsport világában milyen fontos szerepe van a kategóriák közti átjárásban a közös szponzoroknak, gondoljunk például arra, amikor a Red Bull-támogatott Marc Marquez Toro Rossót tesztelt. Adta magát már a bemutatón a kérdés, Hamilton vágyott tesztje megvalósulhat-e a Sepang Racing Team motorján.

„A Petronasszal dolgozva tudjuk, milyen rámenősek szponzoráció és aktivitás terén” – válaszolta a sepangi pálya ügyvezető igazgatója, Razlan Razali a crash.net-nek. „Nem lennék meglepve, ha előbb vagy utóbb Lewis Hamiltont is bevonnák. Ebben biztos vagyok, várjunk és meglátjuk…”

A csapat versenyzői, Franco Morbidelli és Fabio Quartararo sem bánnák, ha egy F1-es világbajnoknak kellene kölcsönadni versenygépüket: „Ha Lewis ki akarja próbálni a MotoGP-motorom, azonnal adom neki! Még akkor is, ha én nem próbálhatom ki az F1-esét” – mondta Morbidelli.

A teszt lehetőségéről szóló cikk a crash.net-en jelent meg, de a MotoGP hivatalos oldala is közölte – még inkább elgondolkodtatva a rajongókat, vajon mennyi valóságalapja lehet a pletykának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: