DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Bemutatkozott a MotoGP új csapata

Itthoni idő szerint hétfő délelőtt lehullt a lepel a Petronas Yamaha SRT motorjairól, amelyeket Franco Morbidelli és Fabio Quartararo fog vezetni a 2019-es szezonban.

A királykategória történetének első maláj csapatának bemutatójára természetesen Malajziában került sor, ráadásul egyszerre hullt le a lepel a MotoGP-s, a Moto2-es és a Moto3-as gépekről. Razlan Razali csapatfőnök elmondta: a Katalán Nagydíjon kezdett kikristályosodni, hogy átvehetik a belső problémáktól is sújtott Marc VDS helyét a legnagyobb géposztály rajtrácsán. Emellett számos más véletlen is közrejátszott abban, hogy ilyen gyorsan megvalósult a projekt: a Tech3 épp akkor vetett véget két évtizedes együttműködésének a Yamahával, amely így új szatellit alakulatot keresett. A gyári istállótól érkező Wilco Zeelenberg, aki csapatmenedzserként fog ténykedni a Petronas Yamaha SRT-nél, elmondta: a motor nevében az M1 az első számú küldetésükre utal.

orig_fa9651c093f7663dc99d447bdfc81666



A két királykategóriás gép nyergében a két évvel ezelőtti Moto2-es világbajnokot, Franco Morbidellit és az újonc Fabio Quartararót láthatjuk majd, míg a Moto2-ben Khairul Idham Pawi, a Moto3-ban pedig John McPhee és Ayumu Sasaki képviseli a Petronas Sprinta Racing színeit. A célok kapcsán kiderült: a Moto3-ban a vb-címet céloznák meg a két versenyzővel, míg Pawi kapcsán Razali kihangsúlyozta, hogy jó eredmények esetén nyitva áll a kapu előtte a királykategóriás csapat irányába. A MotoGP-ben pedig hosszú távon szeretnének a legnagyobb és legerősebb szatellit gárdává válni, Morbidelli pedig bízik benne, hogy a biztató teszteredmények után a szezon közben is erősen szerepelhet majd.

Az esemény – amelyet az alábbi videón lehet visszanézni – fénypontja természetesen a motorok leleplezése volt: mindhárom versenygép festését a Petronas-féle türkizkék – vagy ahogy a kollégák fogalmaztak: „türkizzöld” és „mosószerzöld” – szín dominálja.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: