DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
Élő cikkek

Ez volt az F1-es Miami Nagydíj szabadedzése

Az egyetlen szabadedzéssel kezdődik a 2024-es F1-es Miami Nagydíj programja, tartsatok velünk a gyakorlás élő szöveges közvetítésében!

Megérkezett az edzés összefoglalója, melyet ide kattintva olvashattok el, ezzel köszönjük meg a figyelmet, találkozzunk ugyanitt 22:30-kor a sprintidőmérő közvetítésében, és addig is maradjatok a Formula.hu-val!

Itt az edzés végeredménye:

Véget ér az edzés, az utolsó köreit még mindenki befejezi, többen javítanak is, így Stroll és Ocon is. Verstappen Piastri és Sainz előtt zárja az élen a Miami Nagydíj edzését!

Verstappen az első szektorban sokkal gyorsabb Pereznél, a Mercedeseknél viszont nem. A második szektorban aztán lilul a holland, tizedeket ad mindenkinek, az utolsóban pedig több tizedet bukik, de  így is simán az élre ugrik. Russell feljön mögé a második helyre, de nem marad ott sokáig, ugyanis Piastri visszább tolja eggyel! 

18. Alonso
19. Verstappen
20. Leclerc

Ritkán látható sorrend, persze ez csak egy szabadedzés, legföljebb érdekességként érdekes. Vagy még úgy sem.

Perez! Az élre ugrik a mexikói, 1:28,868 az új etalon, és jönnek a McLarenek is a pályára a lágyakon!

Folyamatosan változik a sorrend, Hamilton a harmadik, mögötte Tsunoda, Gasly, Magnussen és Stroll. Még mindig szép tarka.

A brit az élen, mindketten 1:29-en belül immár, sőt Hamilton köre se rossz, miközben Verstappen nincs kibékülve a tapadással.

Sainz ugrik az élre, de Russell még jobb körön van...

Gasly lágyon átveszi a vezetést, most jönnek az igazi gyorskörök. Albon két lila szektorral negyedik. Verstappen viszont elvette az első körén.

Gasly dob egy lila első szektort, Albon pedig majdnem az autót dobja el az első szektorban. És közben Sargeant feljön a nyolcadik helyre a közepes keveréken!

És közben Verstappen is feltette a piros oldalfalú Pirelliket. Nem ment még igazi gyorskört a holland az edzésen.

Albon egy értelmezhetetlen első szektort fut. Egy biztos, ez nem gyorskör. Zhou is lágyon, Ricciardo is lágyon, Gasly is lágyon... Zhou javít és marad a hetedik.

Itt a válasz a kérdésre: Albon teszi fel elsőként a lágy abroncsot!

Norris a második helyre ugrik előre, és övé a legjobb második szektor. De vajon jön-e még tűzijáték, hogy ráhangolódjanak az időmérőre?

Piastri! 1:29,692-vel kemény gumin feljön a harmadik helyre!

Így állunk az edzés kétharmadához közeledve:

A leggyorsabb pedig immáron Carlos Sainz 1:29,346-tal, méghozzá a kemény keveréken a többiekkel ellentétben.

A körszámokat illetően jelenleg Zhou, Gasly és Magnussen a legszorgalmasabb 13-mal.

Sainz is bejön 1:30 -on  belülre és a harmadik, majd jön Hamilton és felugrik a második helyre Perez mögé. A legjobb szektorok sorrendben Hamiltoné. Tsunodáé és Perezé.

Russell javított, de még mindig Perez vezet, míg a britet Hamilton, Ocon, Piastri, Tsunoda és Alonso követi. Szép tarka.

Verstappen is elkövetett egy apró hibát, de gond nélkül továbbment.

Foglalkozzunk kicsit a köridőkkel: az eddigi leggyorsabb Sergio Perez 1:29,631-vel, rajta kívül egyedül George Russell tudott benézni 1:30 alá.

Rettenetesen jól szórakoztak a csapatok twitteresei (vagy hogy kell ezt most mondani? x-esei?) Leclerc esetén. A Mercedes a Miami csúcsforgalomra panaszkodik, a McLaren részéről közölték, hogy tilosban parkol, míg a Red Bull kitartást kívánt neki: 

Nézegessük kicsit a VCARB különleges új festését. Ízlés kérdése, hogy szebb-e, mint a Ferrarié, de hogy bevállalósabb, az egyszer biztos.

De most végre itt a zöld, folytatódik az edzés. 44 perc van hátra.

Már nem piros, de még nem zöld: az autót kigurították a pályáról, de egyelőre még nem térhetnek vissza az autók a pályára.

Piastri is panaszkodott a McLaren kormányozhatóságára. A wokingiak egyébként komolyabb fejlesztési csomagot hoztak Miamiba – a mezőny összes fejlesztéséről ide kattintva lehet olvasni.

Nagy nehezen irányba gurítják az autót, de a drága percek telnek – ne feledjük, ez a hétvége egyetlen szabadedzése, hiszen este már sprintidőmérőt rendeznek Miamiban!

Itt a keresztben álló autó. Elképesztő, hogy elkerülte a falat.

Piros, megáll az edzés.

Ésmég mindig duplasárga, nem tud megmozdulni az autó. Hát mi lesz itt?

Forgalmi akadályt képez a pályán a Ferrari!

Húha! Leclerc a forgalommal szemben áll és annyira szűk helyen áll, hogy nem tud megfordulni.

Norris egyetlen kör után visszatér a bokszba, nem jól fordul az új McLaren – az egyik irányba túl könnyen, a másik irányba túl nehezen.

Két perc elteltével mindössze ketten nem jöttek ki, a két Williams-pilóta.

Megkezdődött az edzés, a mezőny pedig máris igyekszik a pályára.

Miamiban jelenleg 28 fok van, az aszfalt hőmérséklete 48 fok, a páratartalom 58 százalék, az esőre pedig 10 százalék esély van.

Ha szeretnétek minden fontos információt meghallgatni a hétvégéről négy percben, a szabadedzés kezdetéig épp megtehetitek:

Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat a Miami Nagydíj egyetlen szabadedzésének közvetítésében!