DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Kamion

Kiss Norbert: Újabb győzelem Misanóban!

Az első napon aratott győzelem és egy harmadik hely után a hétvége további részében is remekelt Kiss Norbert, aki újfent a dobogó tetején ünnepelhetett Misanóban.

Az első napi győzelem és harmadik hely után vasárnap is remekelt Kiss Norbert, a Révész Racing háromszoros Európa-bajnok kamionversenyzője Olaszországban. Ezúttal is a magyar pilóta volt a leggyorsabb az időmérő edzésen, így az első rajthelyről startolhatott. A rajt jól sikerült, Jochen Hahnt maga mögött tartotta Norbi, és ezúttal is rajt-cél győzelmet aratott, a második helyen Jochen Hahn, a harmadikon pedig Sascha Lenz végzett.



„Jól sikerült a rajt, de a második szektorban megérkezet Jochen Hahn, aki ellen keményen védekeztem. A folytatásban sikerült tőle eltávolodnom, és megnyerni a versenyt. Köszönöm a csapatnak a munkát, mert előre léptünk az első naphoz képest, javítottunk a beállításokon, már az időmérőn is gyorsabbak voltunk, és a verseny során is, úgyhogy nagyon elégedett vagyok” – mondta Kiss Norbert. a győzelem után.

A második futam rajtja jól sikerült a Révész Racing versenyzőjének, több pozíciót is javított, és Adam Lackot próbálta kívülről előzni, amikor ütközés után megsérült az autójának felnije, és a hátsó külső gumija defektet kapott. Ettől kezdve próbálta tartani pozícióját a magyar pilóta, de körönként 3 másodperccel lassabb volt, és végül a 9. helyen zárt, de így is értékes pontokat szerzett.

„Ez most sajnos nem sikerült jól, pedig a rajt után jól jöttem el, és kihasználva, hogy belül nagy volt a tömörülés, kívülről előre tudtam menni az első kanyarban, Hahnt valamint Albacetét is megelőztem. Harcban voltam a negyedik helyért, de sajnos nekem jöttek, széttört a hátsó felni, és leengedett a külső hátsó gumi, így a kanyarokat nem lehet olyan sebességgel bevenni. Minden bal kanyarban 1-1 másodpercet veszítettem, és ettől kezdve próbáltam védekezni, magam mögött tartani a többieket amíg lehet, és igyekeztem pontot szerezni”– értékelt Kiss Norbert.

A negyedik futamot Sascha Lenz nyerte Antonio Albacete és Jochen Hahn előtt. Norbi végül két győzelemmel, egy harmadik és egy kilencedik hellyel zárta a hétvégét. A kamion EB június 11-12-én a Hungaroringen folytatódik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: