DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Kamion

Nulla ponttal kezdte a Kamion-Eb idényét Kiss Norbi

Egy nagyszerűen sikerült időmérő edzés után nullázott Kiss Norbi az ETRC hungaroringi fordulójának első napján. A szezonnyitóját egy műszaki hiba és egy piros zászlós megszakítás nehezítette.

Magyar szempontból eredménytelenül kezdődött meg a Kamion-Eb idénye a Hungaroringen, pedig az első jelek ennek az ellenkezőjére mutattak. A szombati időmérő edzésen Kiss Norbi a pole-pozícióba kormányozta a Révész TRT kamionját, ám innentől lejtmenet kezdődött számára. Az első futam rajtja során könnyedén megtartotta a vezetést, az első két körben kisebb előnyt is kiautózott a mögötte haladó Sascha Lenzcel szemben, de a harmadik kör elején váratlanul lelassult a kamionja. Sorra előzték őt a riválisok, az utolsó néhány kanyarra egészen a mezőny végére visszacsúszott, így a bokszba kihajtva feladta a 11 körös futamot. Mint kiderült, a turbócső rögzítése kilazult, ezért nem adott le megfelelő teljesítményt a kamion. A futamgyőzelmet Sascha Lenz örökölte meg, a dobogóra Jochen Hahn és Adam Lacko állhatott még fel.

200130827_358261162324602_7819062269923663407_n



A szombati második futamot Norbi az utolsó előtti, 15. pozícióból várta, ám ez még az elsőnél is rövidebben alakult számára, és mindneki más számára is. A rajt utáni lökdösődésben a második pozícióból rajtoló Steffen Faas kamionjának vélhetően megsérült a fékje, ám a pilóta erről mit sem sejtje tovább haladt. Mindössze a második kanyarig jutott, ahol a féktávon blokkoltak a kerekei, így a kamion irdatlan erővel nekiszaladt a bukótér végében húzódó gumifalnak, amit átszakítva, és egy kerítést letarolva állt meg. A mezőny a sikánig csatázhatott, amikor piros zászlóval megszakították a versenyt. Bár a szervezők nem tettek le az újraindításról, még egy 17:50-es folytatást is beharangoztak, ám a falat nem sikerült megfelelő minőségben visszaépíteni, így a futamot biztonsági okokból nem indították újra.

kamionebbaleset2

A hungaroringi szezonnyitó szombati napja tehát pont nélkül zárult Kiss számára, de vasárnap egy újabb időmérő edzés és további két futam vár a mezőnyre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: