DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Kamion

Kiss Norbi-show: Négyből három győzelem a Hungaroringen!

Tökéletes vasárnapot teljesített Kiss Norbert hazai pályán: mindkét futamot megnyerte, a másodikat a nyolcadik rajthelyről felzárkózva, ezzel pedig az összetett tabellán is átvette a vezetést.

A WTCR-rel együtt Magyarországon versenyző kamion Európa-bajnokság magyarja a szombati futamokon egy második és egy első helyet szerzett – mint bebizonyosodott, az első versenyen elért ezüst volt hétvégéje leggyengébb eredménye, a mai nap ugyanis tökéletesen sikerült a Révész csapat versenyzője számára.



Kiss egy másodperces előnnyel szerzett pole-pozíciót a vasárnapi időmérőn, amelyet 13 másodperces különbségű domináns győzelemre fordított Adam Lacko és Jochen Hahn előtt a hétvége harmadik futamán.

A negyedik versenyen annál nehezebb dolga volt, hiszen a fordított rajtrács nyolcadik helyéről kellett indulnia. A Hungaroringen azonban ihletett formában vezetett, az MAN sorban előzte az ellenfeleket: az első kör végén harmadik volt, rövidesen pedig már az élen állt. Az előzgetés ellenére is 11 másodpercet adott legközelebbi ellenfelének, Hahnnak a kockás zászlónál.

A magyar versenyző tekintélyes pontelőnnyel hagyta el a Hungaroringet a pontversenyben, az Európa-bajnokságból pedig már csak egyetlen hétvége maradt, Misanóban egy hónap múlva.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: