Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. szeptember 20. hétfő
Kamion

Kiss Norbi: Újabb pole és dobogó Csehországban

A Révész TRT és Kiss Norbert szempontjából jól sikerült szombati nap után vasárnap újabb két futam következett Kamion-Eb csehországi Mostban rendezett versenyhétvégéjén.

Norbi ezúttal sem bízta a véletlenre, és már a reggeli szabadedzésen jelezte, ezúttal sem lehet majd megállítani. A szerelők által tökéletesen beállított autóval 2:10:83-as időt ért el, és csak a második helyezett Lenz tudott egy másodpercen belül maradni a magyar pilótához képest. A kvalifikáció is jól sikerült, így Norbi az élről rajtolhatott a vasárnapi első futamon.

kiss-norbi-most-vas-1Szakadó esőben vágtak neki a távnak a versenyzők, és Kiss Norbert remekül kapta el a rajtot, az élre állt. Sok volt a megcsúszás, nagyon nehéz volt pályán tartani az autókat, és egy alkalommal a magyar pilótának is korrigálnia kellett, amit Lenz kihasznált, és megelőzte. Két kanyarral később viszont Lenz csúszott meg, Norbi visszatámadott, és ismét a Révész TRT kamionja állt az élen, amikor piros zászlóval félbeszakították a versenyt, mivel a sok eső és vízátfolyás miatt balesetveszélyes volt a pálya. Hosszú várakozás után a megismételt rajt után Kiss Norbert vezetett, a nedves pályán folyamatosan növelte előnyét, és úgy tűnt, magabiztosan nyer, de egy műszaki hiba miatt két körrel a vége előtt Lenz és Lacko is elment Norbi mellett, aki így végül harmadik lett. 

„Az időmérő edzés remekül sikerült, de aztán eleredt az eső, és a pálya középső részén, ahol új aszfaltot kapott, nagyon megállt a víz, és ott mindenki esett-kelt.  Jogosan intették le a futamot, mert elég veszélyes volt ez a rész. Egy órával később újra indulhattunk, sikerült ismét vezetnem, de két körrel a vége előtt eltört a bal első féktárcsám, és csoda, hogy nem csúsztam ki. Végül sikerült behoznom az autót a harmadik helyen, ami nagyon jó eredmény, ennek örülök. Egy olyan pályán sikerült a hétvégén jól szerepelni, melyet mindenki ismer, sokan ide járnak tesztelni, ez jó előjel.  Köszönöm a csapatnak a munkát, büszke vagyok a csapatra” – mondta az összetettben négypontos hátránnyal második Kiss Norbert a verseny után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?