DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Kamion

Egy második és egy ötödik hellyel javított Kiss Norbert Szlovákiában

A szerényen sikerült szombati nap után vasárnap dobogóra állhatott második hazai versenyén Kiss Norbert. A Tankpool24 csapat kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzője a Szlovákiaringen egy második és egy ötödik helyet szerzett, ezzel ismét fontos pontokat gyűjtött a bajnokságban.

Ahogyan szombaton, úgy vasárnap is második helyen zárta az időmérőt Kiss Norbert. A kamion-Eb idei harmadik fordulóján azonban a második napon jobban jött ki a lépés a szombathelyi versenyzőnek, mint az első két versenyen. 

238210ce-0e59-44b9-b09d-eda434a5e3c6_resize



“Az időmérő megint nagyon jól sikerült, csak három tizeddel maradtam le Jochen Hahn mögött, ami nagyon jó eredmény, főleg tekintve, hogy a rajtnál hogyan viszonyulnak egymáshoz az autóink. Sajnos az első versenyen megint nem tudtam megtartani a helyemet, visszacsúsztam az ötödikre, ott is maradtam a végéig.”

Kiss a fordított rajtrácsos versenyen azonban már nagyot lépett előre. Így foglalta össze a történteket:

“A fordított rajtrácsos futam kicsit izgalmasabb volt. Jobban jött ki a rajt, negyedik maradtam, az első körben már tudtam is előzni kívülről a hosszú kanyarban, aztán két körrel a vége előtt Saschát is a második helyért. Nem mondom, hogy nem volt kemény manőver, de nem volt annyira veszélyes, hogy amiatt másfél órát töltsünk a felügyelőknél. Végül szóbeli figyelmeztetést kaptam csak, de ezt sem tartom indokoltnak.”

d71ada2b-9d47-4168-89a8-2811e9e2329f_resize

Kiss szlovákiai mérlege vasárnap egy ötödik és egy második hely, ami a Mercedes kamionnal versenyző pilóta szerint összességében nem rossz eredmény. 

A kamion Európa-bajnokság két hét múlva a Tankpool24 hazai pályáján, a Nürburgringen folytatódik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: