Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 16. péntek
Kamion

Kiss Norbert Szlovákiában is szeretne dobogóra állni

Nem sok ideje volt a pihenésre Kiss Norbertnek hazai versenye után. A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző két hete, az ETRC második fordulóján dobogóra állhatott a Hungaroringen: a vasárnapi első futamon lett harmadik helyezett. Most hétvégén Szlovákiába érkezik a kamion Európa-bajnokság mezőnye, a Tankpool24 magyar versenyzője pedig a Dunaszerdahely melletti pályán is szeretne pezsgőt locsolni a pódiumon.

Összetettben harmadik helyről várja a bajnokság folytatását Kiss Norbert. A szombathelyi versenyző két versenyhétvégén 63 pontot szerzett, vagyis mindössze 31 pont a lemaradása az élen álló Jochen Hahn mögött. Misanóban futamgyőzelmet, Hungaroringen harmadik helyet szerzett a kétszeres Európa-bajnok, dobogós sorozatát folytatná a Szlovákiaringen is.

d7a67c53-f559-4e6f-9261-93aa1e373d57“Kifejezetten szívesen megyek Szlovákiába, közel van, nagyon jó a pálya, kedvelem a helyszínt. Rengeteg magyar szurkoló jön ki, emiatt olyan, mintha félig-meddig hazai verseny lenne. Tavaly sikerült egy fordított rajtrácsos futamgyőzelmet szereznünk ott, de mondhatjuk, hogy hagyományosan jók vagyunk a Dunaszerdahelyhez közeli pályán, mert volt a múltban pole pozíció és győzelem is. A hungaroringi eredményen szeretnénk kicsit javítani, remélhetően a Mercedes kamionba bekerülő új sebességváltó segít majd ebben. Az elmúlt két hétben megállás nélkül dolgoztunk a kecskeméti műhelyben, hogy minden tőlünk telhető háttér adott legyen a jó eredményhez, bízom benne, hogy sikerül megint egy jó hellyel meghálálni a szurkolók biztatását” - foglalta össze a hétvégével kapcsolatos várakozásait Kiss Norbert.

A kamion-Eb szlovákiai hétvégéjének programja:

Péntek

16.10 - első szabadedzés

17.40 - második szabadedzés

Szombat

09.15 - warm up

11.05 - időmérő

11.20 - super pole

14.20 - első verseny (8 kör)

16.45 - második verseny (8 kör)

Vasárnap

09.15 - warm up

11.50 - időmérő

12.05 - super pole

14.50 - harmadik verseny (8 kör)

17.10 - negyedik verseny (8 kör)

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?