DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 18. kedd
Kamion

Magyar szakemberekkel dolgozik idén Kiss Norbert

Régi mérnökével, magyar szerelőkkel, magyar műhelyben készül a 2019-es szezonra Kiss Norbert. A kétszeres Európa-bajnok magyar kamionversenyző idén is marad a német Tankpool24 csapatnál, melyhez négy magyar szakember - köztük Kiss Norbert régi mérnöke is - csatlakozik, valamint óriási változás, hogy 2019-ben nem német, hanem magyar műhelyben, Kecskeméten készítik fel mindkét Mercedes versenykamiont.

“Markus Bauer csapattulajdonossal sokat egyeztettünk télen, kerestük a tanulságokat az elmúlt évről. Arra jutottunk, hogy változtatni kell a koncepción, a csapat struktúráján, tavaly ugyanis egy állandó szerelő készítette fel a két kamiont, a másik három szerelőnk mellékállásban dolgoztak a versenyhétvégénken. Éreztük, hogy ezen változtatni kell, de meglepett Markus Bauer ötlete, mikor azt javasolta, hogy legyen Magyarország az autók felkészítésének helyszíne, és végezzék a munkát magyar szakemberek. Azonnal felvettem a kapcsolatot a korábbi mérnökömmel, Bakó Csabával, akivel a két Európa-bajnoki címet megnyertük. Rögtön igent mondott, ahogy régi szerelőm, Széll Imi is. Újonnan csatlakozik hozzánk egy lelkes szakember Mérei Ákos, valamint nem állandó tagként Remetehegyi László is velünk tart idén. Mindannyian remek szakemberek, akik ugyanúgy akarják a sikert, mint én” - emlékszik vissza az újrakezdésre Kiss Norbi.

A magyar műhely helyszíneként Kecskemétet választotta a csapat, logisztikai szempontból ez a legideálisabb, ráadásul a Mercedes gyár is ott működik. A Tankpool24 mindkét versenykamionjának felkészítését a kecskeméti műhelyben végzik, a motor fejlesztése azonban továbbra is a németországi AKKA cég feladata.

Kiss Norbert bizakodó a szezonkezdettel kapcsolatban. “Ezen a téren is történt előrelépés télen, de motorerőben még mindig hátrányban vagyunk a többiekkel szemben. Továbbra is a régi motor fejlesztésén dolgoznak, reméljük, hogy lesz lehetőségünk egy új versenymotor építésére is. Május közepén itthon tesztelünk, május utolsó hétvégéjén jön a szezonnyitó hétvége Misanóban, júniusban pedig a magyar közönség előtt állhatunk rajthoz a Hungaroringen. Nagyon várom, hogy kezdődjön a szezon, úgy érzem, idén minden adott a tavalyinál is jobb teljesítményhez.”

A magyar kamionversenyző csapattársa idén a 20 éves német pilóta, Fabio Citignola lesz, aki eddig túraautózásban szerzett tapasztalatot.

A kamion Európa-bajnokság 2019-es versenynaptára:

május 25-26.: Misano, Olaszország

június 22-23.: Hungaroring

július 6-7.: Szlovákiaring

július 20-21.: Nürburgring

augusztus 31-szeptember 1.: Most, Csehország

szeptember 14-15.: Zolder, Belgium

szeptember 27-29.: Le Mans, Franciaország

október 5-6.: Jarama, Spanyolország

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: