DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Kamion

Futamgyőzelemmel zárt Kiss Norbert Szlovákiában

A szombati két negyedik hely után vasárnap egy hatodik helyet, valamint egy futamgyőzelmet szerzett Kiss Norbert a kamion-Eb szlovákiai állomásán.

A kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző a második időmérőn negyedik lett vasárnap, így ennek megfelelően a negyedik helyről indulhatott a délelőtti futamon. A küzdelmes versenyen szinte az elejétől a végéig kemény csatában volt a harmadik helyért az előtte haladó Steffi Halmmal. Kissnek azonban nem sikerült megelőznie a Team Schwabentruck versenyzőjét, így negyedikként ért célba. Sebességtúllépés miatt azonban 10 másodperces büntetést kapott, és a hatodik helyre csúszott vissza.

516a0f09-2af8-4f4d-a5e4-7261e65d4ab0_resize



“Az időmérő jól ment, jó volt az autó, de a sorozatos negyedik helyekből sajnos az látszik, hogy nem vagyunk elég gyorsak, ennyi van most bennünk. Örültem, hogy a rajtnál megtartottam a pozíciómat. Ment a csata végig Steffi Halmmal, de belülről nem volt annyira élvezetes, mert a pálya egyik felén ugyan én voltam a gyorsabb, a másikon viszont ő, így nem tudtam megelőzni. A mezőny hátsó felében zajló események miatt a pályán szinte végig sárga zászló volt, pont ott, ahol talán előzni tudtam volna, sajnos így nehéz előrébb lépni. Nagy a kihívás, mert tényleg jól megyünk, jó érzés a kamionban versenyezni. Ugyanazokat a beállításokat használtuk itt, mint tavaly, úgy éreztem, hogy ez működik is. Láthatóan sokat fejlődött a mezőny, mivel tavaly ugyanezzel a teljesítménnyel futamokat tudtunk nyerni” - mondta a verseny után Kiss Norbert. 

A német Tankpool24 versenyzője a hétvége utolsó, fordított rajtrácsos futamát a harmadik helyről kezdhette a versenyt, csapattársa, Steffen Faas pedig az első helyről indulhatott. Kiss a rajtnál jól jött el, hamar üldözőbe vette az élen haladó René Reinertet, akit nem sokkal a vége előtt meg is tudott előzni. Elsőként intette le a kockás zászló a magyar versenyzőt, aki a győzelem ellenére visszafogottan értékelte a negyedik versenyt. 

46aa39f1-940f-4022-991a-5581e1a50e70-_resize

“Nem az a célunk, hogy a fordított rajtrácsos versenyeket megnyerjük, hanem az, hogy az időmérőn és az első versenyen jól végezzünk, hiszen ott több pontot osztanak. Ahhoz, hogy a bajnokságban elől legyünk, pontok kellenek. A csapattársammal össze tudtunk dolgozni, viszonylag hamar előreengedett, kezdhettem kergetni Renét. A verseny kétharmadánál sikerült megelőznöm és ezzel legalább egy kicsi vigaszt kaptunk a viszontagságok végére. A bajnokságban nem állunk olyan rosszul így a szezon felénél, csak néhány pont kell a második helyhez.”

A kamion-Európa-bajnokság a nyári szünet után szeptember 1-2-án a csehországi Mostban folytatódik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: