DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
Hírösszefoglaló

Massa nem megy, Stroll menjen – szerdai F1-es hírek

Massáról, Perezről, Strollról szóltak a mai hírek, de beszámoltunk Jos Verstappen ralibalesetéről is – ezek voltak szerda legfontosabb F1-es sztorijai.

A mexikói hétvégét magunk mögött hagytuk, és lassan Brazília felé fordítjuk figyelmünket, de előtte még összeszedtük a Mexikóvárosi Nagydíj legfontosabb statisztikáit, melyek ide kattintva találhatóak meg Formula+ rovatunkban.

Egy érdekes jelenetet is bemutattunk a mexikói hétvégéről: Logan Sargeantot a Williams az utolsó körben rendelte be a bokszba, arra utasítva őt, hogy ne szelje át a célvonalat – az amerikai williamses elődjét, Nicholas Latifit pedig egy egykori F1-es pilóta pozitív példaként hozta fel Lance Stroll jövőjével kapcsolatban.

stroll-face



Ami a jövőt illeti, nos az Sergio Perezzel kapcsolatban is visszatérő téma, Christian Horner csapatfőnök viszont hangsúlyozta, hogy nincs szó arról, hogy a bajnoki ezüst elmaradása esetén távoznia kellene a Red Bulltól. Persze kritika az így is bőven éri Perez teljesítményét: legutóbb a korábbi pilóta és csapatfőnök, Christijan Albers fogalmazott meg kemény véleményt vele kapcsolatban. A Red Bull egyébként két német tehetséget is szerződtetett az elmúlt hetekben, de fiatal koruk miatt tőlük egyelőre aligha kell tartania Pereznek.

Az előttünk álló brazíliai hétvégéről kiderült, hogy Felipe Massa szinte biztosan nem vesz részt rajta, erről beszélt a 2008-as világbajnoki címért küzdő versenyző – és arról is írtunk, miért van az, hogy utoljára 2019-ben rendeztek Brazil Nagydíj néven futamot.

massa-2018

Emellett beszámoltunk arról, hogy az idősebb Verstappen, Jos balesetet szenvedett egy raliautó tesztelése közben – sőt erről videót is mutattunk –, valamint szokás szerint közöltük, hogy állna az az elképzelt világbajnokság, amelynek a Red Bull nem része.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: