DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
Hírösszefoglaló

Kikosarazhatták a Ferrarit – pénteki F1-es hírek

Andrettiék szeptember elejére várnak döntést és lenne amerikai versenyzőjük, De Vries a Harvardra megy, hetedik helyre hajt az Alfa: napi hírek.

Olasz és német lapértesülések is arról számoltak be, hogy Lewis Hamilton visszautasíthatta a Ferrari ajánlatát: állítólag maga John Elkann Scuderia-elnök kereste fel a hétszeres F1-es világbajnokot, aki azonban udvariasan nemet mondott – bővebben itt.

f1-hamilton-ferrari-3_1



Maradva a Ferrarinál: a maranellóiak korábbi elnöke, Luca di Montezemolo mondta el a véleményét arról, milyen Scuderiáról álmodik rajongóként. „Ha nem is nyer mindig, de az utolsó versenyig harcol a világbajnoki címért. Ahogy láthattuk ezt 1997-ben, 1998-ban, 1999-ben, 2008-ban, 2010-ben vagy 2012-ben. Veszíthetsz, de főszereplőként, nem kiegészítőként” – fogalmazott Di Montezemolo.

Az 1978-as F1-es világbajnok Mario Andretti szerint szeptember elején dőlhet el a sorsa a fia által irányított alakulat Formula-1-es pályázatának. 2025-ös csatlakozást és amerikai pilótát ígér a csapatba az amerikai legenda – részletek ide kattintva.

„A mai F1-esek mind jobbak, mint én voltam” – ez a véleménye Mika Hakkinennek, aki  szerint az új korosztály felkészültebb és profibb, mint voltak ők annak idején – ráadásul manapság még személyre szabottabbak az autók.

f1-devries-alphatauri_3

Nyck de Vries egy rövid közleményt leszámítva nemigen nyilatkozott eddig az elküldése óta, viszont a napokban részt vett a Gran Turismo film holland premierjén, ahol a RacingNews365.com portállal beszélgetve elmondta, hogy nem viselte meg annyira az elküldése, s azóta sokat golfozik. A közeljövőben pedig egy egészen új területbe kóstol bele: „Sosem tanultam korábban, valójában még a középiskolát sem fejeztem be. Szeptemberben viszont fogok járni egy kurzusra a Harvardon. Tárgyalás és vezetés a neve, egy kicsit tanulni fogok ezekről. Leginkább azért, mert tetszik, hogy most van egy kis időm és érdekel, hogy más dolgokat is tanuljak.”

Szoros a harc a középmezőnyben, de a hetedik hely az idén csupán a futamok harmadán pontot szerző Alfa Romeo célja, amely így a Williamst és a Haast előzné meg – Xavi Pujolar nyilatkozata itt olvasható.

Elárverezik Kimi Raikkönen egyik utolsó F1-es McLarenjét: a részletekről itt írtunk, azóta pedig az is kiderült, hogy a fentebb említett Mario Andretti legendás 1978-as világbajnok Lotus 79-esét is aukcióra bocsátják.

A hétvégén egyébként az IndyCar és a NASCAR van a középpontban, ráadásul mindkét amerikai széria Indianapolisban versenyez. Itt böngészhető át a menetrend a tv-közvetítésekkel együtt. Az IndyCarban egyébként már meg is rendezték az időmérőt, ahol hat év után először szerzett pole-t Graham Rahal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: