DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Sajtó: Hamilton visszautasította a Ferrarit

Lapértesülések szerint maga John Elkann Ferrari-elnök kereste fel a hétszeres F1-es világbajnokot, aki azonban udvariasan nemet mondott.

Bár mindkét fél rendre elmondja, hogy csak apróságok vannak hátra az egyeztetésekből – ráadásul nem is maga Lewis Hamilton vesz részt a tárgyalásokon –, még mindig késik a Mercedes-pilóta szerződéshosszabbítása. A 38 éves pilóta kontraktusa az idény végén jár le a csapatnál, de gyakorlatilag borítékolható, hogy maradni fog legfőbb sikerei helyszínén.

Ennek ellenére korábban felröppentek olyan pletykák, hogy a Ferrari megpróbálta átcsábítani a hétszeres világbajnokot, amelyet aztán mind Hamilton, mind a Scuderia részéről Frederic Vasseur tagadott. Most viszont a maranellóiak ügyében jártas olasz újságíró, Leo Turrini ismét arról írt a blogján, hogy úgy tudja, hogy maga John Elkann tett ajánlatot Hamiltonnak, aki azonban elutasította ezt:

f1-hamilton-ferrari_1



„Hamiltont személyesen Elkann kereste fel. Úgy tudom, udvariasan azt válaszolta, hogy ’köszönöm, nem’. És ez érthető, sajnos” – írta Turrini.

Mindeközben pedig a német Auto Motor und Sport szakírója, Michael Schmidt arról számolt be, hogy forrásai szerint Vasseur is megkereste Hamiltont, bár az ajánlattétel komolyságában nem volt biztos:

„Azt pletykálják, hogy Vasseur ajánlatot tett Hamilton. Úgy gondolom, Vasseur pontosan tudja, hogy Lewis nem megy sehova, de azt is biztosítani akarta, hogy valamiféle dinamizmus látszódjon a Ferrarin” – vélekedett.

„És szerintem Hamilton is elég okos: nagyon jól tudja, hogy még ha esetleg a dupláját is fizetnék neki Maranellóban, akkor sem lenne jobb ott a helyzete, hiszen a Ferrari autója nincs a Mercedesé előtt. Ráadásul a Ferrarinál minden probléma megsokszorozódna, hiszen az még jobban a rivaldafényben van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: