DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
Hírösszefoglaló

Feladás, kizárás, leállás, baleset – vasárnapi F1-es hírek

Verstappent kizárták, leállt a film forgatása, Perez feladta a harcot, egy baleset eldönthette a Formula–E bajnoki címét – a legfontosabb mai sztorik.

Bár az F1 mentes vasárnapok híresen nem az autósport legizgalmasabb napjai, néhány érdekes történetről azért így is beszámolhattunk a mai napon. Mindenekelőtt arról, hogy Sergio Perez nyilvánosan elismerte, hogy hiába kezdte jól az idei szezont, nincs már esélye arra, hogy megszerezze a világbajnoki címet csapattársával szemben.

perez-silverstone



Azzal a csapattárssal szemben, aki ezúttal nem remek teljesítményével, hanem sportszerűtlen viselkedésével került a figyelem középpontjába, egy virtuális versenyről ugyanis kizárták szándékos balesetokozásért.

Verstappenről egyébként többen is véleményt formáltak, Carlos Sainz arról beszélt, hogy szerinte jól meglennének csapattársként, de azt is elárulta, miért választaná mégis inkább Lewis Hamiltont maga mellé, míg Lando Norris édesapja úgy nyilatkozott, szerinte a fia lehet a világbajnok legfőbb kihívója. A fiatal brit csapattársáról, Oscar Piastriról egészen más miatt posztolhattunk, az ausztrál ugyanis a héten olyat tett, amit ritkán szokott: közös fotót osztott meg kedvesével, és azt is elárulta, hogy mióta vannak együtt.

bulvar-piastri-lily_1

Ma is szóba került az elmúlt hét legfontosabb témája, Nyck de Vries menesztése: a holland versenyző helyére pályázó Liam Lawson elmondta, miért nem csalódott azért, mert végül nem őt választotta a Red Bull – míg FormulaPlusz rovatunkban ezúttal az energiaitalosok évközi pilótacseréit idéztük fel, amihez természetesen De Vries kirúgása szolgáltatott apropót.

Lewis Hamilton részéről is érkezett ma egy érdekes nyilatkozat, mely szerint a brit úgy érzi, hogy talán a Ferrari lesz az F1 következő domináns csapata a Red Bull után, míg a nap legkellemetlenebb sztorija az volt, hogy teljesen leállt a Brad Pitt-féle F1-es film forgatása a hollywoodi színészek sztrájkja miatt.

hamilton-ferrari

Végül be kell számolnunk a Formula–E második római futamáról, mely mindenekelőtt a második helyről induló bajnoki éllovas Nick Cassidy és a tegnapi futamot megnyerő honfitárs, Mitch Evans balesetéről marad emlékezetes: szerencsére mindketten megúszták, sőt a helyszínről nemcsak ők, de autóik is „saját lábon távoztak”. A versenyt végül a pole-ból rajtoló Jake Dennis nyerte, s ezzel 24 pontos előnybe került a hóvégi szezonzáró londoni dupla előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: